Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incertitudini în Proiectul Dorobanţi

Ministerul Dezvoltării nu a răspuns încă întâmpinării făcute de Primăria Brăila cu privire la nelămuririle formulate de acest minister în cazul proiectului de reabilitare şi modernizare a Bulevardului Dorobanţilor. Totuşi, este încă în termen. "Deocamdată nu am primit niciun răspuns din partea Ministerului Dezvoltării la adresa noastră prin care, spunem noi, am lămurit toate aspectele semnalate de oficialii ministerului în cazul proiectului Bulevardul Dorobanţilor. Dacă răspunsul de la Bucureşti va fi unul nefavorabil, vom ajunge în instanţă cu acest caz întrucât, ca autoritate contractantă, vom formula o contestaţie, repet numai în cazul în care Bucureştiul îşi va menţine punctul de vedere", ne-a declarat primarul municipiului, Aurel Simionescu, subliniind că acest episod nu va perturba lucrările aflate în derulare. Sursa citată a explicat că, în varianta pesimistă, în care s-ar ajunge la instanţă, perioada până la soluţionarea dosarului se va suprapune, cel mai probabil, peste cea în care oricum constructorii iau o pauză, pe perioada sezonului rece.
Varianta în care speţa va ajunge pe masa judecătorilor pare probabilă, dat fiind faptul că la mijloc este un proiect cu finanţare europeană, având o valoare de circa 30 milioane de euro şi niciun funcţionar ministerial nu-şi va asuma responsabilitatea de a da undă verde proiectului, odată ridicat steguleţul roşu.
Reamintim că Ministerul Dezvoltării a ridicat o serie de obiecţiuni cu privire la Caietul de Sarcini aferent licitaţiei de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor la Dorobanţi. Concret, este vorba despre o prevedere ce impune ofertanţilor să facă dovada deţinerii ori închirierii unor staţii de betoane şi asfalt pe o rază de câteva zeci de kilometri în jurul oraşului. Această cerinţă, spune ministerul, ar fi îngrădit accesul la licitaţie pentru posibili ofertanţi. De cealaltă parte, Primăria Brăila, ca organizator al licitaţiei, a explicat că întreaga procedură de achiziţie publică deja a făcut obiectul studiului amănunţit al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. Mai mult, atribuirea contractului s-a făcut prin decizia unei instanţe de judecată care nu a semnalat niciun fel de problemă în procedura de achiziţie.
Licitaţia pentru proiectul Dorobanţi a fost câştigată de asocierea de firme "Tancrad", "Euro Construct", "Max Boegl" şi "Swietelsky Baugesellschaft", după îndelungi procese în instanţă, soluţionate într-un final de Curtea de Apel Galaţi.
Categorie articol: 

Comentarii