Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A inceput procesul proxenetei extradate din Franta

Totodata, judecatorii au admis proba in aparare propusa de aparatorul femeii, respectiv audierea a doi martori, urmatorul termen fiind fixat pentru sfarsitul lunii februarie.
Caraivan era casatorita in Franta, desi infractiunile le-a comis in Spania. Pe 10 septembrie 2008, ea a fost arestata de Interpol, la Paris, insa opt zile mai tarziu a fost eliberata si pusa sub control judiciar, in vederea extradarii. Inca din luna mai anul trecut, pe numele femeii originare din comuna Smardan, judetul Tulcea, Tribunalul Braila emisese mandat de arestare preventiva in lipsa, pentru comiterea infractiunilor de trafic de persoane si proxenetism. Tudorita Cariavan este acuzata ca, impreuna cu concubinul ei Viorel Romica Tarau, "au racolat, cazat si transportat atat pe teritoriul Romaniei, cat si spre Spania si au exploatat sexual, prin obligarea practicarii prostitutiei, opt tinere, obtinand suma totala de 105.000 de euro". Proxeneta, careia i se spunea "Doina", se ocupa de racolare, cazandu-le uneori pe tinere la ea acasa, in Smardan, pana la plecarea in Spania. Tot ea le plasa apoi in cluburi din Spania, le supraveghea si, la nevoie, folosea violenta, insusindu-si banii proveniti din practicarea prostitutiei. Complicele "Doinei", Tarau, le caza temporar pe victime, le transporta la Bucuresti, de unde luau autocarul de Spania, asista uneori la impartirea banilor si le ameninta ca sa nu-i denunte. Brailencele racolate, provenite din mediul rural si sarace lipite pamantului, erau duse apoi in cluburile "Nancy" si Dallas", din Madrid. In doua cazuri, proxenetii l-au avut complice pe Daniel Malacu, spun anchetatorii.
La inceputul lunii februarie a. c., Viorel Tarau a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru proxenetism si trafic de persoane. Instanta a dispus, totodata, punerea de indata in libertate a inculpatului, precum si condamnarea celuilalt ins implicat, Daniel Malacu, la doar 4 luni de inchisoare cu suspendare. Intre timp, nemultumit de sentinta, Parchetul a declarat apel, procesul urmand a se desfasura la Curtea de Apel Galati.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii