Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A inceput distribuirea ajutoarelor sociale

In judetul Braila a inceput deja distribuirea ajutoarelor sociale acordate conform normelor europene persoanelor defavorizate. Primele comune care au inceput distribuirea au fost Ciresu, Ulmu si Dudesti dar si orasul Insuratei.
Precizam ca Romania are alocata o cantitate de 9.538 tone de zahar si 30.530 tone de faina, din care judetului nostru ii revin 662 tone faina si 207 tone de zahar. Categoriile de persoane defavorizate, beneficiare ale planurilor anuale 2008 si 2009 sint: persoanele beneficiare de venit minim garantat, pensionarii agricultori, persoanele ingrijite in centre rezidentiale, persoanele beneficiare de masa la cantinele de ajutor social administrate de Primarii sau de furnizori privati non profit.
Conform unui comunicat al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura (APIA), la data de 30 septembrie va incepe si distribuirea zaharului, urmind ca pina la finele anului intreaga operatie sa fie finalizata.
"In acest sens, facem apel la autoritatile locale care fac distribuirea produselor la beneficiarii finali sa ia toate masurile pentru a asigura buna desfasurare a acestei activitati, avind in vedere ca la sfirsitul acestei actiuni se trimite la Comisia Europeana un raport amanuntit referitor la indeplinirea PEAD, raport considerat factor decisiv in elaborarea PEAD-urilor pentru anii viitori", se mai precizeaza in comunicat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii