Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiu devastator la Unirea

Un incendiu de proporţii a provocat pagube de aproape 30.000 lei în gospodăriile a două familii din localitatea Unirea. Au ars animale, baloţi de lucernă şi câteva anexe din curţile oamenilor.
La ora 17.05, Detaşamentul 2 de Pompieri Brăila a primit apelul disperat al sătenilor. Pompierii au intervenit cât de repede au putut, cu trei autospeciale, iar preţ de două ore s-au luptat cu flăcările care păreau că vor să înghită toată strada. Zeci de oameni din comună li s-au alăturat cu găleţi cu apă, iar într-un final, incendiul a fost lichidat, la 19.30.
O fetiţă în vârstă de 4 ani, lăsată nesupravegheată, s-a jucat cu o sursă de aprindere pe lângă baloţii de lucernă. Aceştia au luat foc imediat, iar vântul a făcut ca flăcările să se extindă în aproape toată curtea, cuprinzând în cele din urmă şi gospodăria vecinului din partea stângă.
"Au ars două gospodării, în principal anexele, baloţi de lucernă, lemne pentru foc şi câteva animale, trei purcei, păsări. Au fost salvate locuinţele. Din primele cercetări, incendiul a izbucnit în curtea lui Dionisie P., respectiv jocul copiilor cu focul. Nepoata acestuia s-a jucat cu focul, generând incendiul la baloţii de lucernă. Din cauza vântului puternic, acesta s-a extins la gospodăriile învecinate. Au intervenit trei autospeciale cu apă şi spumă, iar o ambulanţă SMURD a asigurat primul ajutor unei femei care a făcut atac de panică şi unui bărbat care a suferit arsuri pe braţul drept", ne-a declarat maior Ion Laurenţiu, locţiitor comandant Detaşamentul 2 de Pompieri Brăila.
"Eu am plecat de acasă, fac tratament şi am fost să fac o injecţie. Nu era nimic, nu se vedea nimic. Când am ieşit de la asistentă, se vedeau flăcările. Când am ajuns aproape de casă, mi-a spus o femeie «Du-te că aţi luat foc!», iar când am ajuns, flăcările deja ardeau puternic. Am reuşit să salvăm animalele noastre, le-a dat tata drumul, însă vecinul meu nu a mai apucat să-şi salveze purceii şi păsările. Fetiţa e în casă, e speriată, au speriat-o destul femeile astea", ne-a spus cu o voce tremurândă Lucica Scarlat, mama copilului care a provocat incendiul.
Primarul comunei, Ioan Ungureanu, a sosit imediat la faţa locului. După ce a inspectat zona, a stabilit că pagubele se ridică la suma de 30.000 lei. De asemenea, acesta a spus că va ajuta cele două familii lovite de furia flăcărilor. "Focul ăsta i-a distrus complet...În halul în care arată acum curţile, nu cred că îşi pot reface singuri anexele. Cu siguranţă îi voi ajuta. O să le dăm hrană pentru animalele care au supravieţuit, lemne pentru foc ca să aibă cu ce se încălzi iarna, poate reuşesc să le ofer şi câteva materiale de construcţii. Nu ştiu dacă au asigurări la case. După părerea mea, cel puţin 30.000 lei este paguba. Până au venit pompierii, voluntarii noştri au reuşit să limiteze incendiul, adică să nu se exindă şi la alte case, au scos din curte câteva animale", ne-a declarat primarul comunei Unirea.

 
Categorie articol: 

Comentarii