Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiile din Australia distrug o suprafata mai mare ca cea a ducatului Luxemburg

Incendii puternice au distrus, in decurs de o saptamina, o suprafata de padure mai mare decit teritoriul ducatului Luxemburg si amenintau, miercuri, mai multe localitati din apropierea orasului Melbourne si de pe insula Tasmania, potrivit unor surse oficiale, citate de AFP.
Incendiile au distrus circa 4.080 de kilometri patrati din statul Victoria, o suprafata cu 60 la suta mai mare decit cea a ducatului european (2.586 de kilometri patrati), a declarat Kevin Monk, reprezentant al Biroului pentru Mediu si Amenajari (DSE).
Peste 2.500 de pompieri au fost mobilizati pentru a stinge incendiile, "printre cele mai grave" care au afectat Australia pina in prezent, a subliniat Monk.
Seceta care face ravagii de-a lungul continentului australian, cea mai grava din ultimul secol, a facut ca padurile sa fie "foarte uscate si usor inflamabile", a explicat sursa citata.
Situatia este cu atit mai grava cu cit actualele focare marcheaza abia debutul prematur al sezonului incendiilor de padure. "Sezonul a debutat foarte devreme anul acesta. Vom avea o vara lunga si dificila", a avertizat Monk. Vara incepe in luna decembrie, in emisfera sudica a planetei.
Pe insula Tasmania, incendiile de padure au distrus 18 locuinte in cursul noptii de marti spre miercuri si 11.000 de hectare de teren.
Pompierii, ajutati de militari, au pus in practica un plan de prevenire cu scopul de a proteja mai multe sate amenintate de extinderea incendiilor, atit in jurul orasului Melbourne, cit si in Tasmania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii