Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiile care afecteaza Grecia au mistuit 184.000 de hectare de padure

Aproximativ 184.000 de hectare de padure au fost mistuite de incendiile izbucnite in Grecia in perioada 24-26 august, suprafata mai mare decit cea arsa in 2006, arata cifrele publicate de Sistemul european de informare despre incendiile de padure (EFFIS), relateaza AFP.
De la inceputul anului, incendiile au mistuit in total 269.000 de hectare din aceasta tara.
EFFIS avertizeaza ca Peninsula Peloponez este regiunea cu riscul cel mai ridicat pentru producerea incendiilor.
"Previziunile pentru urmatoarele zile arata ca riscul de incendii in Grecia se va diminua", se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.
EFFIS este un sistem de informare meteorologica si cartografica prin satelit, administrat de Comisia Europeana.
Bruxelles-ul a subliniat ca Grecia continua sa primeasca ajutoare din partea Uniunii Europene. Cincisprezece state UE participa la eforturile de stingere a incendiilor din Peloponez.
Spania a anuntat ca va trimite inca doua avioane Canadair pentru a veni in sprijinul pompierilor greci. Cele doua aeronave vor decola miercuri dimineata cu destinatia Elefsis (Atena). Echipajele celor doua avioane vor avea in total 13 membri. Si Austria va trimite trei avioane de tip Pilatus Porter DC.
Suedia a pus la dispozitie doua elicoptere, Cehia unul, Finlanda trei si Romania unul. Ciprul a oferit sase masini de stingere a incendiilor si 60 de pompieri, iar Polonia s-a oferit sa trimita 30 de pompieri.
Categorie articol: 

Comentarii