Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Incendiatorul de pubele. Judecata

* procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-a trimis în fața instanței pe inculpatul Bucureșteanu Marian Alexandru, omul străzii care și-a vărsat nervii pe pubelele de selectare a deșeurilor * în octombrie 2018, individul a dat foc unui modul de colectare selectivă de pe strada Roșiori, de supărare că nu mai poate căuta în interior * inculpatul a incendiat și deșeurile dintr-un container metalic, iar pompierii au intervenit pentru stingerea focului * incediatorul a fost trimis în judecată pentru distrugere, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Brăila

 

 

Distrugere prin incendiere a modulelor destinate colectării deșeurilor. Un brăilean care și-a vărsat nervii pe un modul de colectare selectivă, de supărare că nu are acces la deșeuri, apoi și pe un container metalic, a ajuns în fața instanței.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bucureșteanu Marian Alexandru, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere. Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 14 spre 15 octombrie 2018, în jurul orei 1.30, inculpatul Bucureșteanu a distrus prin incendiere un modul de colectare selectivă a resturilor menajere situat în parcarea unor blocuri de pe strada Roșiori. Ulterior, după aceeași modalitate, inculpatul a incendiat un alt tomberon, confecționat din tablă. După cum arată procurorul de caz, inculpatul Bucureșteanu este persoană fără adăpost și obișnuiește să colecteze resturi de mâncare, haine și sticle din plastic aflate în pubelele de colectare a deșeurilor. Acestea sunt valorificate apoi la centrele de profil. Înainte cu câteva luni de a da lovitura din luna octombrie, inculpatul a observat că pe raza municipiului au fost instalate module de colectare selectivă a deșeurilor. Acestea erau prevăzute cu sisteme ce nu permiteau accesul la deșeurile menajere, fapt ce l-a deranjat în repetate rânduri pe inculpat, întrucât nu îi mai permitea să colecteze anumite bunuri. În toamna anului trecut, inculpatul și un alt om al străzii, cu care obișnuia să umble frecvent, au improvizat un loc la parterul unei case de pariuri sportive, sub un balcon, vis-a-vis de Piața Halelor. În seara zilei de 14 octombrie 2018, ora 20.30, inculpatul a plecat cu amicul său din zona Piața Halelor și au mers prin cartierele Obor și Hipodrom pentru a căuta resturi menajere. Au consumat băuturi alcoolice, până în jurul orei 1.00. Inculpatul s-a deplasat apoi, împreună cu un alt bărbat, pe strada Albinei și a ajuns în final pe strada Roșiorilor în zona unor blocuri. În parcarea interioară a unui bloc se afla un modul de colectare selectivă a resturilor menajere, în care cei doi au căutat resturi de mâncare și haine. “Constatând că se afla în imposibilitatea de a lua pet-uri din interior, din cauza sistemului cu care era prevăzut, inculpatul s-a enervat și a scos din buzunar o cutie de chibrituri, a aprins un băț și l-a aruncat peste hârtiile dintr-un compartiment, cu intenția de a distrugere prin ardere întregul modul. S-a gândit că dacă procedează la distrugerea modului, pe viitor deșeurile ar putea fi depozitate în alte locuri relativ accesibile. Focul s-a aprins imediat, acesta fiind observat atât de inculpat, cât și de martorii aflați în zonă. Acțiunea inculpatului a fost una spontană, astfel că celălalt bărbat nu a prevăzut că Bucureșteanu Marian va da foc modulului de colectare”, a stabilit procurorul de caz.

Cei doi oameni ai străzii au mers apoi în parcarea altor blocuri de pe strada Roșiori, unde au găsit două containere metalice, care nu erau acoperite și bărbații au putut să caute liniștiți deșeuri în ele. Inculpatul s-a enervat că nu a găsit nimic de mâncare, astfel că a aprins din nou un băț de chibrit, a dat foc unei hârtii și a aruncat-o într-un container, astfel că întregul conținut s-a aprins. Celălalt bărbat era întors cu spatele, la momentul incendierii, el căutând resturi menajere. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit pentru stingerea celor două incendii de la pubele. S-a stabilit că, din primul modul de colectare, au ars aproximativ 50 kg de deșeuri menajere, iar alte 150 kg deșeuri din cel de-al doilea. Fiind audiat, inculpatul Bucureșteanu Marian a recunoscut și regretat comiterea faptei, precizând că a dat foc pentru că nu a găsit resturi menajere pe care să le valorifice. Inculpatul a ținut să arate faptul că celălalt bărbat care îl însoțea nu a participat la comiterea faptei, adică a incendierii. Din imaginile video surprinse în zonă a reieșit că Bucureșteanu a fost cel care a aprins hârtiile și le-a aruncat apoi în interiorul tomberoanelor de gunoi. S-a efectuat reconstituirea la fața locului, iar inculpatul a arătat exact cum a procedat.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila, judecata fiind în curs. Magistrații urmează să decidă care este pedeapsa pe care o merită “incendiatorul”.
Categorie articol: 

Comentarii