Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca un cetatean moldovean este suspectat de comiterea atacului din Brasov

Gribenco a intrat in atentia anchetatorilor si a fost dat in urmarire internationala, dupa ce s-a constatat ca a cumparat ilegal arma din Republica Moldova, fiind vorba despre un pistol Glock de calibrul de 5,6 milimetri. Cercetarile arata ca arma a fost cumparata initial de o societate de stat din Republica Moldova, vanduta apoi cu acte unui cetatean moldovean, care, intr-un final, i l-a vandut ilegal lui Serghei Gribenco.
Moldoveanul a fost vazut in Brasov, in perioada dinaintea atacului, iar informatiile arata ca acesta a fugit din Romania la cateva ore dupa atac. De asemenea, a fost reperat si de autoritatile moldovene, a doua zi dupa atacul de la casa de schimb valutar, insa se pare ca a parasit si teritoriul acestei tari.
Gribenco a fost condamnat de magistratii din Cluj la 4,6 ani de inchisoare pentru furt si inselaciune.
Cea de-a doua arma, gasita tot in casa frecventata de Gorbunov si alti cetateni moldoveni, de vanatoare, cu teava retezata si cu patul modificat a apartinut unui cetatean german care a decedat. Arma era data in urmarire ca disparuta.
Armele au fost expertizate, iar rezultatele arata ca nu au fost folosite la comiterea atacului din fata casei de schimb valutar, insa nu este exclus ca acestea sa fi fost folosite in atacuri similare, petrecute in tari din Europa.
Astfel, anchetatorii au trimis rezultatelor expertizelor politistilor din mai multe state europene. De asemenea, caracteristicile armelor nu se regasesc in cazurile de atac armat petrecute pana acum in Romania, arata aceleasi surse.
Sursele au mai precizat, totodata, ca armele nu fac parte din arsenalul furat de la unitatea militara din Ciorogarla.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii