Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Inca 29 de scoli vor fi reabilitate cu bani din bugetul MEdC

Intr-o Hotarire guvernamentala emisa la inceputul lunii august de ministrul Educatiei, Mihail Hardau, se mentioneaza faptul ca mai multe scoli din tara au fost introduse intr-un proiect prin care se urmareste realizarea unor investitii si a unor reabilitari de obiective scolare. Braila apare cu 22 de unitati scolare, din mediul urban si rural, in anexa nr. 1, unde se vor realiza consolidari, reabilitari si reparatii capitale, iar in anexa 2 apare cu 7 unitati scolare din mediul rural in care se vor realiza utilitati. Aceasta inseamna ca se vor realiza instalatii electrice, de caldura, grupuri sanitare, la fiecare scoala in functie de ce este nevoie. Scolile vor colabora cu autoritatile locale pentru ca aceste programe asigura doar lucrarile de la interiorul cladirilor, tot ce este la exterior trebuind sa fie realizat din banii comunitatii locale - racorduri pentru apa si pentru energie electrica. Banii alocati, aproape 40 de miliarde lei (ROL), trebuie cheltuiti pina la 31 decembrie, in anul 2007 urmind sa se aloce fonduri suplimentare pentru alte unitati scolare.
In consolidare vor intra scolile: "C. S. Aldea" si corpul 2 al scolii din Gropeni, in reabilitare vor intra: Grup Scolar "Oncescu" Ianca, Scoala nr. 2 Tufesti, Liceul "Matei Basarab" Maxineni, Scoala nr. 1 Drogu, Scoala "Spiru Haret", scolile din Unirea, Magureni, Tacau. In reparatii capitale vor intra unitatile scolare: nr. 1 si nr. 2 Insuratei, Plopi, Florica, nr. 1 Tufesti, Dedulesti, "George Cosbuc", "Mihai Eminescu", "Nenitescu" si "Sebastian". Cu obiective de investitii au fost prinse Colegiul Economic "Ion Ghica", corpul 3 si 4, si scoala din Satuc, comuna Galbenu. Pentru toate aceste lucrari se vor cheltui aproape 32 de miliarde lei (ROL). Cea mai mare suma a fost alocata Liceului "Matei Basarab" din Maxineni, aproape 4 miliarde de lei (ROL).
In anexa 2 sint evidentiate alte scoli pentru realizarea de utilitati: Rimnicelu, Chiscani, Tirlele Filiului, Gemenele, Lanurile, Marasu si Tichilesti. Pentru aceste lucrari au fost alocate aproape 8 miliarde lei (ROL). Inspectorul scolar general adjunct, Lucica Visalon, a precizat ca aceste scoli au fost alese dintr-o lista cu prioritati intocmita mai demult de Inspectoratul Scolar la cererea Ministerului. Educatiei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii