Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imparteala a inceput, dar PSD si PDL sunt inca departe de a bate palma

Dupa prima runda de negocieri PSD - PDL, liderii ambelor formatiuni politice sint nemultumiti de ce-a iesit. Asta pentru ca sistemul pe care s-a mers - PSD-ul a ales primul o directie, dupa care, alternativ si-a ales fiecare partid cate doua directii -, a facut ca unele dintre serviciile descentralizate dorite de unii sa fie luate de ceilalti. Si cum fiecare vrea sa incheie negocierea avand cat mai multe dintre directiile pe care si le doreste, in etapa a doua a negocierii urmeaza schimbul de genul "na-ti-o tie, da-mi-o mie", despre care liderii celor doua partide nu recunosc ca are la baza interesul pur personal sau de grup, ci competenta specialistilor fiecarei formatiuni.
Prim-vicepresedintele PDL Silviu Radu a infirmat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, corectitudinea informatiilor aparute in media locala, privind directiile pe care si le-ar fi adjudecat fiecare, la imparteala de miercuri. El a precizat doar ca "nu a fost facuta imparteala", ci au fost doar exprimate niste optiuni de o parte si de alta, dar inca nu s-a stabilit nimic concret: "Cu privire la zvonurile legate de anumite directii pe care ni le-am adjudecat noi si altele, pe care si le-au adjudecat cei de la PSD, vreau sa precizez ca fiecare partid are o anumita strategie de negociere si nu pot sa va dau date concrete legate de alegerea noastra, a PDL-ului sau de alegerile facute de PSD in acea prima discutie, pentru ca aceste optiuni se vor modifica pe parcurs, nu este nimic batut in cuie".
Potrivit lui Radu, o a doua etapa a negocierilor ar fi necesara, printre altele, si pentru faptul ca este posibil ca oamenii propusi de un partid pentru o directie pe care si-a adjudecat-o, sa nu fie acceptati de celalalt partid si atunci va fi nevoie de o discutie strict pe acele directii. In plus, Radu spune ca exista chiar posibilitatea ca PDL, de exemplu, sa accepte un om propus de PSD, desi directia apartine democrat-liberalilor.
In ciuda acestor declaratii oficiale, informatii de culise spun ca imparteala a fost facuta, la modul propriu, cu creionul pe hartie si fiecare si-a luat partea, insa nici unii, nici ceilalti nu sunt multumiti cu ce s-au ales. Aceleasi surse, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au declarat ca spre surpriza PDL-ului, echipa PSD a ales ca prima optiune nu Directia Finantelor Publice, ci Directia Silvica, la care Ion Rotaru ar avea interese, iar DFP a fost doar una din restul optiunilor social-democratilor. Intr-o etapa ulterioara, PSD va negocia, probabil, pentru Inspectoratul Scolar, pe care l-a luat PDL-ul, dar pe care social-democratii vor sa-l recupereze, pentru a-l pastra pe inspectorul scolar general Iulian Danielescu in functie. Pe de alta parte, am aflat ca PDL-ul este hotarat sa tina pentru sine urmatoarele directii adjudecate initial: APIA, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Casa de Pensii, Directia pentru Tineret si ANIF-ul.
Cele doua parti inca nu au stabilit cand va avea loc noua intalnire, pentru continuarea negocierilor.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii