Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Impacare la circiuma, intre autoritatile brailene si cele galatene

Primarul Galatiului, Dumitru Nicolae, considera ca brailenii ar trebui sa-si ia gindul, o data pentru totdeauna, de la mia de hectare pe care se construieste cartierul Siret, si sa nu mai incerce sa provoace o furtuna intr-un pahar cu apa, cu declaratii incendiare privind asa-zisa "recuperare" a acestui teren. Nicolae a explicat, in cadrul unei conferinte de presa, ca, din punctul sau de vedere, este inutila toata vorbaria goala a unor "nostagici", care incearca sa agite spiritele pe o tema falsa. Mai mult, din punctul sau de vedere, mia de hectare pe care s-au construit blocuri ANL este a Galatiului si asa va ramine, in vecii vecilor, pentru ca le-a dat-o Guvernul. Nicolae a explicat ca "nostalgicii " sint minoritari si multi dintre braileni inteleg exact statutul cartierului Siret si considera un lucru bun ce se intimpla pe terenul respectiv. "Luni am fost la Braila si, atunci cind coboram din Palatul Administrativ, oamenii de afara mi-au spus ca ma felicita pentru ce am facut in cartierul Siret. Ce se scrie in ziare nu-i realitate. Exista o hotarire de Guvern in care se spune ca Galatiul isi poate construi acolo locuinte. Deci, daca Braila vrea sa se judece cu cineva, sa se judece cu Guvernul. Dar a mai fost un proces, pe tema celor 1.000 de hectare, si nu au rezolvat nimic. Nu stiu de ce mai incearca...", a declarat Nicolae, citat de cotidianul "Monitorul de Galati".
Primarul le-a sugerat autoritatilor brailene ca, in loc sa-si mai bata capul si sa se agite incercind o imposibila recuperare a terenului amintit, mai bine s-ar gindi ce vor face cu cealalta mie de hectare, pe care o vor primi de la Agentia Domeniilor Statului, pentru a construi ceva acolo. Dincolo de indemnul la resemnare, adresat "nostalgicilor" braileni, Nicolae le propune brailenilor sa se intilneasca la o circiuma, la hotarul dintre cele doua mii de hectare, si sa bea un pahar impreuna, ca doi buni vecini: "Noi trebuie sa mergem inainte. Nu avem loc de intoarcere. Alta zona in care sa putem construi case nu exista, iar terenul acela este al nostru. Cartierul se va face, brailenii vor primi si ei o mie de hectare, si noi toti o sa ne dam mina la circiuma pe care vreau s-o construiesc, la limita de proprietate. E vorba despre niste orgolii care tin de pe vremea lui Stefan cel Mare si pe care trebuie sa le depasim", a comentat, potrivit sursei citate, edilul-sef al Galatiului.
Nicolae a mai precizat ca, din cauza acestor declaratii agitatoare facute de unii dintre reprezentantii Brailei, s-a pierdut un investitor important, firma respectiva anuntind ca renunta la investitia intr-un supermarket din zona, daca terenul respectiv este pe raza judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii