Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Imaginea unei pisici uriaşe, gravată cu peste 2000 de ani în urmă, a fost descoperită în Peru

O pisică uriaşă, gravată cu peste 2000 de ani în urmă, a fost descoperită în deşert în zona „Liniile Nazca" din Peru. Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări pentru modernizarea căii de acces în zonă, scrie The Guardian.

 

Liniile Nazca, un sit înscris pe lista UNESCO, sunt alcătuite din sute de imagini zoomorfe şi acoperă aproximativ 450 km pătraţi din câmpia aridă a coastei din Peru.

„Gravura era puţin vizibilă şi era pe punctul de a dispărea, deoarece se află pe o pantă abruptă, predispusă la efectele eroziunii naturale”, a declarat Ministerul Culturii din Peru.

Potrivit echipei care a făcut descoperirea, pisica are 37 de metri lungime, cu linii bine definite, care variază între 30cm şi 40cm în lățime.

„Este uimitor faptul că găsim în continuare figuri noi, dar ştim, de asemenea, că mai sunt multe de găsit”, a declarat Johny Isla, arheologul şef, pentru agenţia de ştiri spaniolă Efe. „În ultimii ani, utilizarea dronelor ne-a permis să descoperim astfel de imagini pe dealuri”, a adăugat acesta.

Nisipurile din zona de sud a Peru, gravate cu secole în urmă, cu geoglife ale unei colibri, a unei maimuţe, a unei orci au dezvăluit acum forma unei pisici enorme.
Categorie articol: 

Comentarii