Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ieri au plombat-o, azi e găurită din nou

* "Ar trebui un covor asfaltic, însă nu avem bani de aşa ceva. Vom încerca să includem şi această arteră pe un proiect cu finanţare europeană", declară primarul Aurel Simionescu

Gropi de dimensiuni impresionante lângă plombe asfaltice abia turnate. Asta se poate vedea pe şoseaua de centură secundară a municipiului, cea care face legătura între Şos. Baldovineşti şi Calea Galaţi, prin spatele FNC. Drumul în cauză este destul de intens circulat, atât de autoturisme cât şi de TIR-uri încărcate cu marfă, iar şoferii trebuie să meargă ca printre jaloane, pentru a se feri de găurile adânci din carosabil.
După ninsorile de astă iarnă şi alternanţa îngheţ-dezgheţ, şoseaua respectivă s-a umplut de gropi. Acestea au fost plombate în urmă cu câteva săptămâni, însă fără prea mare efect, din moment ce deja au apărut alte spărturi, exact lângă peticele turnate de drumari.
Informat, ieri, de reporterul nostru despre această situaţie, primarul Aurel Simionescu s-a deplasat personal la faţa locului, pentru a vedea cum stă treaba. Edilul-şef s-a convins că este nevoie urgentă de noi plombe, însă nu consideră că reparaţiile precedente s-au făcut de mântuială. "Nu s-au spart ultimele plombe turnate, ci asfaltul de lângă acestea. Nu i se poate reproşa firmei care a făcut lucrarea. De vină este faptul că asfaltul de pe această porţiune de şosea e îmbătrânit, nu a suferit reparaţii capitale de cel puţin 30 de ani şi din acest motiv are nevoie de plombări permanente", ne-a declarat Simionescu. Întrebat de reporterul nostru dacă se preconizează în viitorul apropiat o intervenţie majoră pe drumul respectiv, în sensul refacerii fundaţiei şi turnării de covor asfaltic, primarul a răspuns că anul acesta, cel puţin, nu se poate pune problema de aşa ceva. "O reparaţie capitală, chiar şi pe doi-trei kilometri cât avem aici, costă foarte mult şi nu ne-o putem permite cu bani de la bugetul local. O să încercăm, pe viitor, să prindem şi această şosea, ca şi multe alte străzi din municipiu aflate în aceeaşi situaţie, pe nişte proiecte cu finanţare europeană", a mărturisit primarul. Acesta a precizat că peste o săptămână sau două se va interveni din nou cu plombe asfaltice pentru astuparea găurilor formate pe şoseaua menţionată. Tot primarul ne-a informat că firma cu care Primăria are contract pentru astfel de reparaţii este "Tancrad" Galaţi.
Categorie articol: 

Comentarii