Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Hrebenciuc este toxic pentru Romania"

Mitrea afirma ca a intrat in primul conflict deschis cu Hrebenciuc cand, "in vara au inceput sa apara discutii privind strategia pentru uninominale, celebra discutie de la Mamaia, cand s-a decis sa fie eliminati din functii cei care au luat sub 20%".
"Am fost impotriva. Pentru ca am crezut ca e nevoie sa facem altceva atunci: sa definim un program de guvernare si o echipa. Am intrat in primul conflict deschis cu Viorel (Viorel Hrebenciuc - n.r.)", spune Mitrea.
Miron Mitrea sustine ca secretul lui Hrebenciuc este acela ca el "controleaza o parte din leadershipul partidului".
Mitrea spune ca disputa sa cu Viorel Hrebenciuc a continuat si dupa momentul Mamaia, in timpul discutiilor pentru formarea Guvernului.
"El a fost destul de puternic impotriva aducerii lui Mihai Tanasescu ca ministru de Finante. Dupa aceea am zis: "Hai sa luam Transporturile, ca acolo sunt proiectele pe care le-am promis in campanie...". L-a convins pe Geoana sa luam Internele, nu Transporturile", precizeaza fostul lider social-democrat.
Mitrea spune ca Mircea Geoana n-a zis niciodata: "Hai sa luam Internele ca am nevoie de serviciul de informatii".
"N-a spus-o el. Nu inteleg de ce ne trebuie DGIPI (Directia Generala de Informatii si Protectie Interna) daca noi vrem sa facem politica in teritoriu. A, daca vrei sa faci un anumit tip de lupta, in care unii sunt specializati si eu nu, cu dosare si cu alte smecherii, hai sa luam Internele", spune Miron Mitrea.
Intrebat daca in aceste conditii se poate presupune ca Ionel Georgescu si Mincu Silvestru (n.r. nominalizati pentru posturile de sef al DGIPI, respectiv secretar de stat) au fost sustinuti de Hrebenciuc, Mitrea raspunde: "Nu stiu cine sunt, dar probabil ca, din moment ce amandoi au fost atat de importanti in acest razboi al Internelor incat doi ministri au trebuit sa se bata pe acest subiect, si dupa aceea sa se renunte la cei doi ministri, probabil au o influenta pe care eu nu pot sa o descifrez".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii