Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoti de metal, trimisi in judecata

Dupa ce s-au chinuit citeva ore sa taie subansamble de sustinere a cablurilor electrice si bare de pe platforma industriala a societatii "Celhart Donaris", doi braileni au cazut in plasa politistilor. In urma cercetarilor, invinuitii Titi H., de 37 de ani, din comuna Viziru si Marius Ionut G., de 20 de ani, din Tichilesti, au ajuns in fata instantei. Ei au fost trimisi in judecata pentru savirsirea infractiunii de furt calificat. Alti doi indivizi care i-au ajutat pe hoti sa transporte marfa furata au scapat de urmarirea penala, dar s-au ales cu amenzi in valoare totala de 700 lei.
Furtul a fost comis in ziua de 17 februarie, in jurul orei 13.00, Titi H. si Marius Ionut G. hotarindu-se sa sustraga obiecte metalice de la societatea amintita. Astfel, ei s-au deplasat in zona Uzinei de Apa a combinatului cu o caruta ce ii apartinea lui Titi H., care mai avea asupra sa o butelie, un aparat de sudura oxiacetilenica cu bec pentru taiere si 16 metri furtun pentru acetilena si oxigen. Pina in jurul orei 17.00, invinuitii au taiat subansamble de sustinere a cablurilor electrice si bare metalice, cu masa totala de 1500 kg.
In aceeasi zi, la locul respectiv si-au facut aparitia si Daniel M. si Georgica M., care intentionau sa fure niste dale din beton, intilnindu-se cu ceilalti doi hoti. Dupa ce primii doi au terminat de taiat obiectele metalice au incarcat caruta cu 1.000 kg, dar le-au mai ramas 500 kg, pe care nu le mai puteau transporta. Astfel au apelat la Daniel M. si Georgica M., care au preluat bunurile ramase urmind ca dupa valorificare sa le dea celorlalti o parte din banii obtinuti. In timp ce se deplasau catre centre de colectare a deseurilor metalice, invinuitii au fost fost depistati de echipajele de politie. Valoarea prejudiciului s-a ridicat la 975 lei, bunurile sustrase fiind recuperate integral.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii