Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hot de peste identificat cu ajutorul unui ciine de urmarire

Citat de mai multe ori, inclusiv cu mandat de aducere, pentru ca se sustragea de la cercetari, recidivistul Gabi Emil Ilie, zis "Mistretul", 23 de ani, din satul Corbu Nou, comuna Maxineni, a fost trimis in judecata in contumacie, pentru detinere ilegala de unelte de pescuit comercial.
Condamnat deja pentru furt si violare de domiciliu, "Mistretul" a poftit la pestele din helesteul SC "Fishmax" SRL Braila, de la Maxineni. Potrivit anchetatorilor, la jumatatea lunii mai 2008, inculpatul a sustras sase setci de pescuit amplasate in zona helesteului nr. 6, pentru ca, in noaptea de 19/20 mai, sa revina la locul faptei, pentru a prinde peste, culmea, cu uneltele furate. Ajuns pe malul hesesteului 8, hotul a fost suprins de paznici. Somat sa ramina pe loc, Ilie a dat bir cu fugitii, abandonind sacul cu cele sase setci furate. In acelasi sac, mai era o pereche de pantaloni din fis, apartinind raufacatorului. Citeva zile mai tirziu, agentii de politie desemnati sa-l prinda pe faptas au adus un ciine de urmarire, care a luat mirosul pantalonilor gasiti la locul faptei si care, de doua ori la rind, l-a indicat pe "Mistret" dintr-un grup de trei suspecti. Dat de gol de mirosul propriilor pantaloni, hotul a recunoscut ca a poftit la pestele din helesteu si ca a furat uneltele de pescuit.
Pe 19 mai 2008, patronul helesteului l-a denuntat pe Gabi Emil Ilie si pentru comiterea infractiunii de amenintare. Acesta, impreuna cu un alt individ, l-a sunat pe patron si i-a spus "ca-i vor omori pestele din helesteu si-i vor arunca masina in aer". Pe 14 iulie, insa, partea vatamata si-a retras plingerea penala, astfel ca acuzatiile au fost inlaturate. Inculpatului nu i-a putut fi prezentat materialul de urmarire penala, intrucit a plecat subit din tara. Mama lui Ilie a declarat ca, in august 2008, acesta a parasit Romania, cu o destinatie necunoscuta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii