Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Horjea a câştigat duelul cu Moldovan

Formaţia brăileană a reuşit să treacă de CSM Bucureşti şi să ajungă în semifinalele Cupei României, însă în această fază a competiţiei HC Dunărea a fost învinsă de eterna rivală, Oţelul Galaţi.
Conform statisticilor, HC Dunărea era favorită pentru că, din 12 partide disputate, a pierdut una singură în faţa gălăţencelor. Numai că, în teren, la Bacău, tradiţia nu s-a mai respectat, Alina Branişte Horjea a câştigat duelul cu Ada Moldovan şi Oţelul este formaţia care merge în Cupa Cupelor.
Debutul partidei a fost unul echilibrat, în care, de câteva ori, HC Dunărea a avut şi avantaj pe tabela de marcaj.
Din minutul 24, lucrurile au luat o altă turnură, pentru că brăilencele au ajuns rareori să ameninţe poarta apărată de Munteanu. Defensiva Oţelului a jucat fără greşeală, iar în aceste condiţii Ada Moldovan şi colegele ei nu au mai găsit soluţiile câştigătoare, permiţând gălăţencelor să se distanţeze la patru goluri, 9-12, la finalul primelor 30 de minute.

Oţelul s-a calificat în finală şi merge în Cupa Cupelor

Pauza părea că a fost un sfetnic bun pentru formaţia condusă la acest turneu de profesorul Viorel Alexandru. Brăilencele au revenit de la cabine cu un alt moral şi, pentru câteva minute, au lăsat impresia că pot întoarce soarta meciului. HC Dunărea s-a apropiat la un gol, 11-12, însă, după aceea, în momentele importante, brăilencele au greşit multe pase, permiţând "siderurgistelor" să profite de aceste indecizii şi să se menţină la conducerea partidei.
Soarta partidei s-a tranşat în favoarea gălăţencelor la jumătatea reprizei secunde, când golurile Alinei Branişte Horjea au distanţat-o pe Oţelul la 5 lungimi de adversara sa, 14-19.
Cu toate că brăilencele au mai avut câteva tentative de a reveni în joc şi chiar au reuşit să se apropie la trei goluri, 22-25, cu două minute înainte de finalul partidei, gălăţencele, impulsionate de intervenţiile foarte bune ale portarului Munteanu, au gestionat bine finalul de meci şi au câştigat la cinci goluri diferenţă.
Oţelul s-a calificat în finală şi, indiferent de rezultat, merge în Cupa Cupelor, în timp ce HC Dunărea a ieşit pentru moment din circuitul european.
Pentru HC Dunărea au marcat: Moldovan 6, Crăciun 5, Dragut 4, J. Luca 3, Mitrea 2, Tomuleanu 1, Irimia 1, iar de la Oţelul principalele realizatoare au fost Alina Branişte Horjea şi Cioaric, cu 12, şi respectiv 6 reuşite.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii