Mergi la conţinutul principal

Hoții de flori

• aranjamentele florale din Brăila sunt descompletate continuu de indivizi sau individe care tratează domeniul public ca pe o autoservire • unii se bucură de prada lor, alții mai ghinioniști, prinși în flagrant de polițiștii locali, află că amenda pentru astfel de fapt cam ustură la buzunar: 1.000 de lei • de la începutul anului, au fost aplicate 12 sancțiuni a câte 1.000 lei • fenomenul continuă însă, provocând pagube însemnate în bugetul Seroplant

 

Pentru că vremea este încă destul de rece, n-au prea apărut albinele pe la aranjamentele florale de pe spațiile verzi ale Brăilei. În schimb, au dat năvală hoții de flori, care tratează aceste aranjamente ca pe o autoservire de unde pot să își facă ei plinul, gratis, cu bulbi sau plante deja înflorite, luate cu tot cu rădăcină. Că vorbim de florile plantate în parcuri, pe faleza Dunării sau în jardinierele stradale, e tot una, important pentru acești indivizi sau individe e să ducă acasă o pradă cât mai bogată. Unii scapă neobservați și apucă să se bucure de marea lor lovitură. Alții, mai ghinioniști, află pe propriul buzunar că amenda pentru o astfel de faptă este de 1.000 de lei, o sumă muuult mai mare decât dacă și-ar fi cumpărat, frumos și legal, de la florării sau magazine de specialitate, acele plante pe care le-au furat de pe domeniul public.

De la începutul anului în curs, Poliția Locală a aplicat 12 sancțiuni, a câte 1.000 lei, pentru toți atâția cetățeni prinși în timp ce dădeau iama prin aranjamentele florale din oraș.

Numărul celor care fură flori, însă, este mult mai mare, după cum arată distrugerile lăsate în urmă. Conducerea ”Seroplant” nu a întocmit o situație exactă a pagubelor cauzate de furtul florilor, însă recunoaște că această pagubă este destul de însemnată, în contextul în care furtul florilor este un fenomen care se menține constant la Brăila în ultimii ani. ”Ne confruntăm cu aceste furturi în toate zonele din municipiu unde avem spații verzi amenajate, faleza fiind printre cele mai vizate. Nu se iau doar flori ci și arbuști ornamentali sau garduri vii. Toți cei 30 de arbuști puși recent în jardinierele de pe strada Mihai Eminescu au dispărut... Gardurile vii plantate în cartierul Marna au fost descompletate... În general, plantele se iau cu tot cu rădăcină. Măcar dacă le-ar planta în altă parte, să nu le rupă degeaba...”, ne-a spus Ligia Drăgan, directorul Serviciului Seroplant din cadrul Primăriei Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro