Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Hoţul de la Gară. A furat telefonul unei persoane fără adăpost

• procurorii au dispus trimiterea în faţa instanţei a lui Cosmin M., de 17 ani, pentru infracţiunea de furt • în martie, minorul i-a sustras telefonul unei femei, fiind prins la scurt timp de poliţişti 

 

După ce i-a furat telefonul unei femei, chiar în gara CFR Brăila, un minor de 17 ani a fost trimis acum în judecată de procurori pentru infracţiunea de furt. Potrivit anchetatorilor, inculpatul Cosmin M. a comis fapta în primăvara acestui an.

Astfel, pe data de 7 martie 2016, lucrătorii din cadrul Postului de Poliţie Transporturi Feroviare Brăila au fost sesizaţi, prin plângere, de Magdalena M. (27 de ani), despre faptul că un tânăr i-a sustras telefonul marca “Samsung Galaxy S3 Mini” care se afla la încărcat în zona caselor de bilete ale staţiei CFR Brăila. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că partea vătămată, persoană fără adăpost care obişnuia să înnopteze la Spitalul Judeţean Brăila, primise cadou un telefon mobil de la o persoană pe care o cunoscuse în spital.

În ziua de 7 martie, în jurul orei 17.30, aflându-se în zona gării, femeia a profitat de faptul că în holul caselor de bilete erau prize şi a pus telefonul la încărcat. A plecat apoi pentru a-şi lua o cafea de la un automat din incinta sălii.

Inculpatul Cosmin M., care era împreună cu un amic, a ajuns şi el în holul caselor de bilete de la gară şi s-a aşezat la aproximativ 2 metri de locul în care se afla telefonul. Dacă tot a observat telefonul pus la încărcat, inculpatul l-a scos din încărcător şi a fugit, momentul fiind surprins chiar ce cea care deţinea aparatul. Ea a început să strige că i s-a furat telefonul  iar un echipaj de poliţie aflat în zonă a intervenit imediat şi l-a urmărit pe tânărul acuzat de furt, reuşind să îl prindă. Pe parcursul urmăririi sale de către poliţişti, inculpatul a aruncat telefonul, iar acesta nu a mai fost găsit.

În faţa procurorilor, hoţul şi-a recunoscut fapta spunând că avea intenţia să îl vândă şi să obţină o sumă de bani. În urma trimiterii în judecată, dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila, instanţa urmând să decidă pedeapsa pe care o merită cel acuzat de furt.

Persoana vătămată, Magdalena M., a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 400 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii