Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunarea a facut scor cu nou promovata Muresul Tg. Mures

Cu toate ca oboseala acumulata dupa deplasarea la Timisoara a fost un al optulea adversar al brailencelor in partida de pe teren propriu, handbalistele antrenate de Alexandrina Soare s-au achitat de obligatii cistigind la o diferenta de 11 goluri.
In fata unei sali aproape pline cu iubitori ai handbalului, gazdele au preluat initiativa si s-au desprins repede la 4-1. Cu ex-braileanca Alexandra Dodan in prim plan jucatoarele din Tg. Mures au echilibrat oarecum jocul, s-au apropiat la doua goluri insa apararea braileana a inceput sa functioneze aproape de turatia maxima, iar Moise si Luca au facut ca in minutul 10 HC Dunarea sa conduca cu 8-4, iar la jumatatea primei reprize cu 10-5.
Maria Moise a marcat cel de al zecelea gol al gazdelor la citeva secunde dupa ce Gabriela Vasile a parat o aruncare de la 7 metri executata de Alexandra Roua, una dintre cele mai insistente jucatoare din tabara echipei vizitatoare.
Cea mai mare diferenta de scor a primei parti a meciului s-a inregistrat in minutul 25, 16-7 pentru brailence. Pina la pauza gazdele au mai inscris de numai trei ori, in comparatie cu Muresul care a marcat de sase ori, astfel ca dupa treizeci de minute tabela indica scorul de 19-13 in favoarea echipei HC Dunarea.

Moise si Vasile au fost in forma

La prima actiune a reprizei secunde, Moise a dus scorul la 20-13, dupa care a urmat o replica destul de buna a formatiei oaspete oprita insa rapid de elevele Alexandrinei Soare, astfel ca HC Dunarea a reusit sa-si mareasca avantajul la 10 goluri diferenta consemnata in minutul 38 si apoi la 13 goluri, 35-22 cu citeva minute inainte de finalul partidei, aceasta fiind si cea mai mare diferenta de scor intre cele doua combatante in acest meci.
Cel de al 35-lea gol al gazdelor a fost marcat tot de Maria Moise una dintre cele mai bune jucatoare ale gazdelor, de la care s-au mai remarcat in aceasta parte a meciului portarul Gabriela Vasile care a avut cel putin doua interventii de mare efect, dar pe ansamblu ea a avut o eficacitate mult mai mare intre buturi decit colega ei Dana Goldic. Luca, Patru si Craciun sint celelalte jucatoare care s-au evidentiat de la gazde in timp ce la polul opus s-a situat prestatia lui Tomuleanu ea acuzind se pare cel mai mult o stare de oboseala dupa deplasarea de la Timisoara.
La fel ca si in partida inaugurala, Ramona Ruscior a fost eliminata pentru cumul de cartonase galbene.
Cuplul de arbitri din Republica Moldova, Dorin Sirbu - Valentin Suponicov a avut o prestatie net superioara celorlalti arbitri ca au condus in acest debut de campionat jocurile formatiei brailene.
Pentru HC Dunarea au marcat Moise 11, Luca 6, Patru 5, Craciun 5, Radovici 3, Horobet 2, Tomuleanu 2, Ruscior iar pentru Muresul, Dodan 5, Ciurea 5, Toth 5, Roua 3, Ursan 2, Criclevit 2, Stoica, Radoi.

"De data aceasta, sint multumita de scor"

Fara sa-si faca probleme in privinta rezultatului, antrenoarea braileana a incercat, pe linga obtinerea celor doua puncte, sa faca si o repetitie inaintea primului examen dificil pentru HC Dunarea din acest tur cel de la Cluj din runda a patra: "Am facut tot posibilul sa cistigam acest meci si am reusit, in ciuda faptului ca nu am avut prea mult timp la dispozitie pentru refacere si de pregatire al meciului cu Muresul dupa lunga si obositoarea deplasare de la Timisoara. In mare, sint multumita de evolutia fetelor, dar mai ales de scor. Avem un moral bun acum si vom aborda cu mare optimism intilnirea din etapa urmatoare la "U" Jolidon Cluj".
La rindul sau Constantin Pera, antrenorul echipei vizitatoare a considerat ca meritata victoria gazdelor doar scorul i s-a parut cam sever, desi pe undeva a apreciat prestatia elevelor sale ca fiind una catastrofala.
"Felicit echipa gazda pentru victorie, pentru ca a meritat-o, dar si pe conducatorii sai pentru ceea ce au realizat la Braila. Jucatoarele noastre au evoluat lamentabil desi ne-am pregatit foarte bine pentru acest meci si evident rezultatul reflecta acest lucru. Sper sa ne revenim si sa reusim sa ne mentinem in acest esalon", a declarat Constantin Pera.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii