Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea va trebui să joace în sferturile Cupei României, pe 16 iunie

* România a rămas singura țară importantă din handbalul feminin care nu a închis sezonul competițional 2019-2020 * forul de la București dorește să se joace restanța AHCM Slobozia și finalizarea Cupei României, dar mai pot interveni modificări pe 18 mai * “Credem că nu se va mai juca handbal în acest sezon, sunt foarte greu de realizat condițiile impuse de MTS”, spun conducătorii clubului brăilean

 

 

 

Conform programării inițiale, pe 4 mai, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal s-a întrunit într-o videoconferință pentru a stabili cum se vor finaliza competițiile la nivel de echipe de seniori, pe care acest for le organizează. Iar după aproape două ore de discuții cu 10 voturi “pentru” și 5 “împotrivă” FRH a decis ca din campionatul Ligii Florilor să se mai dispute doar restanța AHCM Slobozia – CSM București. Meciul urmând a avea loc pe data de 24 iunie. Dar se dorește finalizarea Cupa României. Pe 16 iunie ar urma să se dispute meciurile rămase restanță din sferturi și anume, SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila și CSM București – CSM Slatina, iar pe 20 și 21 iunie va avea loc Final Four-ul Cupei României. La această întrunire nu s-a discutat însă pe marginea viitorului sezon competițional, mai precis dacă acesta va începe cu 14 sau cu 16 echipe. În perioada următoare, conducerea FRH se va consulta cu șefii cluburilor, iar ulterior, tot prin videoconferință, se va stabili formatul următor al Ligii Florilor.

“În actuala conjunctură, mă refer la ultimele decizii ale Federației Române de Handbal, pot spune că HC Dunărea se va clasa pe locul al 5-lea, ceea ce înseamnă că și-a îndeplinit obiectivul. Pentru sezonul competițional 2019-2020 noi aveam ca obiectiv clasarea pe locurile 1-5. La realizarea acestuia și-au adus aportul staff-ul tehnic, jucătoarele și nu în ultimul rând finanțatorii al căror ajutor financiar a creat stabilitate clubului de handbal. Deja conducerea clubului este preocupată de întărirea lotului pentru sezonul următor”, a mai spus profesorul Marian Neta.

Inițial, conducerea clubului brăilean le anunțase pe jucătoare că pe data de 14 mai să se prezinte la Brăila. Pentru handbalistele din străinătate data sosirii la Brăila era 5 mai. Numai că în urma deciziilor șovăielnice ale Federației clubul de handbal brăilean a amânat ziua reunirii lotului. Practic, toată suflarea handbalistică din țară așteaptă să vadă ce va stabili FRH în ședința care va avea loc pe 18 mai. Abia atunci se va ști dacă sunt sau nu condiții pentru continuarea campionatului 2019-2020. Oricum, după cum v-am mai informat, pivotul Tamires Morena, aflată în prezent în țara natală, Brazilia, a anunțat conducerea clubului că a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus. ”Dacă Tamires ar fi venit din Brazilia la Brăila și lotul s-ar fi reunit se putea declanșa o adevărată tragedie. Nu numai pentru club ci pentru orașul nostru”, a declarat președintele clubului brăilean, George Caranica. În altă ordine de idei, mai mult ca sigur că echipele de handbal nu vor putea respecta condițiile impuse de MTS. Iar acest lucru a fost subliniat și de vicepreședintele clubului brăilean, Marian Neta.

“Eu cred că nu se va mai juca handbal în acest sezon. Cel puțin așa ar reieși dacă analizăm declarația ministrului MTS, Ionuț Stroe. Ca să respectăm legea ar trebui ca echipa să stea 14 zile în carantină apoi jucătoarele să fie testate și să intre în cantonament o lună de zile. În acest cantonament trebuiesc asigurate masa, cazarea, vizita medicală. Nicio echipă nu are propria bază unde ar putea să meargă în acest cantonament de o lună. Sunt foarte greu de realizat aceste condiții, de aceea eu cred că acest sezon nu va mai continua”, a mai spus Marian Neta.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii