Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a transferat trei jucătoare din spaţiul ex sovietic

Nu însă toate jucătoarele din lotul pe care gruparea de la Dunăre le-a avut în sezonul recent încheiat vor rămâne şi pentru campionatul următor.
Antrenoarea Alexandrina Soare şi două handbaliste titulare, Irina Tomuleanu şi Janina Luca, au plecat deja, iar Crăciun şi Radovici, ajunse la final de contract, îşi caută echipe.
Din vechea gardă au semnat noi înţelegeri portarul Gabriela Vasile şi extrema Adina Brot.
Cu toate că nimeni de la club nu vrea să dea informaţii în privinţa transferurilor, conform ştirilor apărute pe site-ul Handbal Volei, HC Dunărea a făcut deja patru achiziţii. Trei jucătoare sunt din spaţiul ex sovietic şi anume, extrema stânga Liliia Gorilska, care a evoluat la campioana Ucrainei, HC "Smart", o handbalistă de 23 de ani care are în palmares 38 de goluri marcate în cupele europene, pivotul naţionalei din Belarus, Anastasia Kamenshykova, care vine de la HPC "Arkatron", formaţie ce a terminat pe locul 3 în campionatul intern şi a jucat în Cupa Cupelor. Kamenshykova a marcat 19 goluri în cupele europene în sezonul trecut.
Cea de-a treia stranieră este rusoaica Anastasia Yushchenko, o jucătoare de 28 de ani, care poate evolua pe postul de inter dreapta. În ultimele 4 sezoane, Yushchenko a făcut parte din lotul Zvezdei Zvenigorod. A mai jucat la HC Smart, campioana Ucrainei, Lada Togliatti şi Rostov-Don.
Pentru HC Dunărea a mai semnat şi Ramona Constantinescu, de 25 de ani, jucătoare ce a evoluat ultima oară la HCM Buzău, pe postul de extremă dreapta.
Sunt aproape de finalizare tratativele şi cu experimentata handbalistă Ionela Goran, care în ultimele opt sezoane a activat la Buzău. Fostă titulară a naţionalei României, Goran a mai evoluat la Rapid şi la "U" Jolidon Cluj.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii