Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a suferit cea mai mare umilinţă din istoria clubului

O umilinţă aşa de mare nu a suferit HC Dunărea in istoria sa. Doar Oltchim Rm. Vâlcea, cea mai mare forţă din handbalul feminin românesc, a reuşit să marcheze 33 de goluri la Brăila. Iar cei peste 1.500 de spectatori, care meci de meci vin să le susţină pe elevele Alexandrinei Soare, au părăsit dezamăgiţi Sala Polivalentă. Şi poate că nu din cauza rezultatului, ci din cauza evoluţiei extrem de slabe a jucătoarelor antrenate de Alexandrina Soare. Favoritele lor, jucătoare plătite cu salarii de mii de euro, au mimat handbalul şi au făcut-o în cel mai penibil mod. Liderele echipei, Horjea, Moldovan şi Perianu, s-au făcut de râs, iar de această înfrângere ruşinoasă este vinovată şi Alexandrina Soare. Este adevărat că handbalistele de la HC Dunărea aveau deja asigurate medaliile de bronz şi poate că a intervenit automulţumirea. Dar când dispui de condiţii optime de pregătire, când beneficiezi de un public inimos, eşti obligat să răspunzi cu aceeaşi monedă. Nu a fost şi cazul handbalistelor brăilene. După acest meci poţi trage concluzia că HC Dunărea a ajuns întâmplător la turneul de elită al Ligii Naţionale. Un lucru este însă evident, între fruntaşele campionatului HCM Baia Mare şi Corona Braşov şi restul echipelor este o mare prăpastie, iar dacă vor să mai investească în handbal, oficialităţile locale trebuie să restructureze din temelii lotul formaţiei brăilene. Altfel, asemenea episoade ar mai putea să apară.

Despre meciul în sine nu se pot spune multe lucruri, scorul final spune totul. A fost o dispută disproporţionată între o echipă brăileană aflată într-o stare latentă şi una braşoveană decisă să le arate tuturor că respectă competiţia până la capăt. Moldovan, Horjea, Perianu au evoluat la limita penibilului. Apărarea nu a funcţionat, în atac brăilencele nu au găsit soluţii la finalizare, astfel că după prima repriză HC Dunărea avea în cont doar 6 goluri, în timp ce braşovencele, cu 14 reuşite, aveau deja victoria asigurată. Având destule soluţii pe banca de rezerve, ceea ce nu este cazul la Brăila, antrenorul braşovencelor, Bogdan Burcea, nu s-a mulţumit însă cu acest avantaj. Iar Corona a continuat să fie vioara întâi în Sala Polivalentă din Brăila şi s-a impus cu 33-19.
Înaintea celei mai importante partide din istoria clubului, brăilenii făceau calcule şi sperau că HC Dunărea poate deveni vicecampioană a României. După acest joc, puţini se mai bucurau de faptul că gruparea de la Dunăre va încheia competiţia pe locul al treilea.
Pentru HC Dunărea au marcat, Moldovan 5 goluri, Farcău 4, Perianu 3, Horjea 3, Brot 1, Gheorghe 1, Irimia 1, Bărbos 1, iar pentru Corona, Burghel 6 goluri, Hotea 5, Pricopi 4, Brădeanu 3, Ţăcălie 3, Zamfir 3, Chiper 2, Briscan 2, Apetrei 2, Tudor 2, Mârcă 1.

 
Categorie articol: 

Comentarii