Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea s-a impus cu 27-25 în derby-ul cu Danubius Galaţi

• echipa brăileană a câştigat turneul amical, cu victorii pe linie• cu 26 de reuşite, Alina Vătu a fost golgetera HC Dunărea

 

HC Dunărea a câştigat turneul amical de la Galaţi, după ce sâmbătă dimineaţă a câştigat cu 27-25 derby-ul cu Danubius. Partida care a decis locul întâi a fost controlată cap coadă de gruparea pregătită de Dumitru Berbece.

HC Dunărea a condus cu 5-1 şi 7-2 însă treptat echipa gălăţeană a redus din diferenţă şi în minutul 20 tabela consemna din nou eglitatea, 10-10. La faza imediat următoare, Danubius a trecut pentru prima dată în avantaj însă, după o perioadă scurtă de joc în care echilibrul a persistat, HC Dunărea s-a desprins din nou la două lungimi şi aceelaşi decalaj, 16-14, s-a consemnat pe tabelă după primele 30 de minute.

În repriza a doua, echipa brăileană a condus la o diferenţă confortabilă, 18-15, 20-17, 23-18 şi în final s-a impus cu 27-25, principla marcatoare fiind din nou Alina Vătu, autoare a 9 goluri.

Portarii Marina Razum, în prima repriză, când a parat şi o aruncare de la 7 metri, şi Gabriela Dobre, în repriza a doua, au avut evoluţii bune.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 9 goluri, Nicoleta Tudor 3,  Diana Munteanu 3,  Elena Dache 3, Cristina Gheorghe 3, Nicoleta Safta 2,  Irina Shutska 2, Ana Berescu 1, Natasha Krnic 1.

În primul meci al turneului amical, HC Dunărea a câştigat la patru goluri diferenţă, 27-23, după ce la pauză a condus cu 13-11, partida cu SCM Gloria Buzău. A fost un meci cu temă pentru jucătoarele pregătite de Dumitru Berbece.

HC Dunărea a făcut un joc bun pe ansamblu şi a condus în permanenţă pe tabela de marcaj, golgetera gupării brăilene fiind extrema Alina Vătu, care şi-a respectat statutul de căpitan de echipă şi a marcat 13 goluri. Portarul Gabriela Dobre a parat o aruncare de la 7 metri.

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vătu 13 goluri, Elena Dache 5, Diana Munteanu 2, Irina Shutska 2, Nicoleta Tudor 2, Cătălina Preda 1, Ana Berescu 1, Natasha Krnic 1.

Vineri după-amiază, în cel de-al doilea meci, HC Dunărea s-a impus cu 26-25 în partida cu AHCM Slobozia, după ce la pauză brăilencele au avut un avans de trei goluri, 16-13. În această partidă, Dumitru Berbece a jucat în cea mai mare parte a timpului cu handbalistele tinere. Nicoleta Safta a marcat 6 goluri, ea fiind secondată de Alina Vătu cu 4 reuşite. Au mai înscris Nicoleta Tudor  3 goluri, Ştefania Epureanu 3,  Elena Dache 2, Ana Berescu 2, Natasha Krnic 2, Cristina Gheorghe 2, Cătălina Preda 1, Diana Munteanu  1.
Categorie articol: 

Comentarii