Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a rămas fără antrenor principal

Motivul: contractul antrenoarei Alexandrina Soare cu HC Dunărea a expirat pe data de 15 mai şi o nouă înţelegere nu a mai fost parafată, deşi ambele părţi susţin că au avut loc tratative de acest gen.

Contactată telefonic, Alexandrina Soare a confirmat faptul că săptămâna viitoare vor fi câteva runde de discuţii privind semnarea unui nou contract, însă, în opinia antrenoarei gălăţence, aceste demersuri sunt tardive.

"Aşa este, contractul s-a încheiat, însă eu consider că tratativele pentru prelungirea sa trebuiau demarate cu câteva luni mai înainte dacă s-ar fi dorit ca eu să rămân la Brăila. Vom discuta săptămâna viitoare, dar, după părerea mea, este cam târziu, orice antrenor care se apropie de finalul unei înţelegeri caută soluţii ca să fie sigur că nu rămâne fără angajament. Vom vedea ce se va întâmpla săptămâna viitoare", a declarat Alexandrina Soare.

Chiar dacă antrenoarea s-ar fi deplasat la Bacău, ea nu ar fi avut dreptul să stea pe banca tehnică, de aceea conducerea a stabilit ca gruparea brăileană să fie coordonată de directorul sportiv, Leonard Iftemi.

Marile performanţe ale handbalului feminin brăilean se leagă de numele Alexandrinei Soare

Cele mai mari realizări ale handbalului feminin din Brăila sunt legate de numele Alexandrinei Soare.

Antrenoarea gălăţeancă a promovat HC Dunărea în Liga Naţională la finalul sezonului competiţional 2004-2005. În sezonul următor formaţia brăileană a ocupat locul al 7-lea, însă la cea de-a doua sa participare pe prima scenă a handbalului feminin românesc Dunărea s-a calificat în Challenge Cup. În sezonul 2006-2007, în tur, după meciul pierdut de brăilence la Buzău, conducerea clubului de la Dunăre a renunţat la serviciile Alexandrinei Soare.

A urmat un interimat asigurat de profesorul Teodor Ciochia şi o perioadă de aproape un an şi jumătate cu Liviu Paraschiv pe banca tehnică.

Alexandrina Soare a fost readusă la HC Dunărea în decembrie 2008. Cu Soare pe banca tehnică, HC Dunărea a reuşit cea mai bună clasare a sa în Liga Naţională, locul al 3-lea, şi implicit medaliile de bronz.

Tot cu Alexandrina Soare formaţia brăileană a reuşit să acceadă în optimile Cupei Cupelor în sezonul competiţional 2009-2010 şi tot în optimi şi-a încheiat traseul echipei HC Dunărea în EHF, în sezonul 2010-2011.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii