Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea poate ajunge în sferturile de finală ale EHF European League

* cu toate că a pierdut, 24-31, returul cu Siofok KC, HC Dunărea are șanse să joace în sferturile de finală * formația brăileană trebuie săștige meciul din deplasare, cu Fleury Loiret Handball și pe cel de pe teren propriu, cu Kuban Krasnodar

 

Faptul că a ajuns în grupele EHF European League după ce le-a eliminat pe Tertnes Bergen din Norvegia și apoi pe tripla câștigătoare a Ligii Campionilor, Viborg HKC, a reprezentat o performanță pentru HC Dunărea. Și totodată o nouă provocare, dar obiectivul era atins în cupele europene. Valoarea lotului și finanțarea susținută din partea autorităților locale a generat alte ambiții din partea handbalistelor, a staff-ului tehnic și al celui de conducere. Trecând la un alt nivel, cel al fazei grupelor, HC Dunărea avea 3 puncte după o victorie pe teren propriu cu Fleury Loiret Handball, echipă aflată în acel moment pe locul al 5-lea în campionatul Franței, și un egal, 25-25, în deplasare, la Kuban Krasnodar. După etapa a patra a grupelor, Siofok KC, echipa de pe primul loc din campionatul Ungariei și una dintre pretendentele la câștigarea EHF European League, pare că nu mai poate rata șansa de a încheia această fază pe primul loc. Dar și HC Dunărea are șanse reale să termine această parte a competiției pe locul al doilea și să se califice în sferturile de finală. Cu condiția de a câștiga ambele partide pe care le mai are de disputat, iar șansele de realizare ale acestui nou obiectiv sunt reale.

Revenind la partida de duminică, din Ungaria, trebuie menționat faptul că HC Dunărea a fost egala lui Siofok KC până în minutul 36. Atunci s-a consemnat practic, ultima egalitate, 17-17. Dar până în acel moment jocul a fost echilibrat. Formația brăileană a condus cu 3-1, după care Siofok a trecut în avantaj, 4-3, în minutul 8. Echipa gazdă s-a distanțat la trei lungimi, 11-8, în minutul 19, însă HC Dunărea a punctat de două ori prin Dmitrovic și Milic și s-a apropiat la un singur gol. A fost apoi 14-13 și 15-14 pentru Siofok KC. Elena Dache a realizat faza primei reprize. La golul cu numărul 14 marcat de aceasta pentru formația brăileană, ca urmare a unei schimbări de direcție a sa, Tomori și o colegă a acesteia din apărare s-au lovit cap în cap și au avut nevoie de îngrijiri medicale. Pe finalul primei reprise, Horacek și Jezic au marcat și la pauză Siofok KC avea trei goluri avans, 17-14. Kanaval cu o “dublă” și Dache au înscris pentru formația vizitatoare iar în minutul 36 scorul era din nou egal. HC Dunărea s-a mai apropiat la două goluri de adversara sa, dar pe final, liderul Ungariei, Siofok KC s-a distanțat treptat și s-a impus cu 31-24.

Pentru HC Dunărea au marcat Kanaval 6 goluri, Udriștioiu 5, Dmitrovic 4, Dache 3, Safta 2, Milic 2, Tamires 2, iar pentru Siofok KC au înscris Jezic 8, Niombla 5, Toth 5, Horacek 4, Kiss 3, Harsfalvi 3, Such 2, Bohme 1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii