Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a pierdut cu 26-25 în faţa Gloriei Buzău

• asta după o partidă echilibrată, disputată în faţa a peste 1.500 de spectatori • cu 11 reuşite, Alina Vătu a fost MVP-ul jocului • galeriile înfrăţite ale celor două echipe au dat dovadă de fair play • arbitrii  Finaţă şi Hendrea nu au lăsat echipa brăileană să se apropie la mai mult de un gol în repriza a doua • “A fost un arbitraj părtinitor, cel puţin în repriza a doua”, ne-a declarat profesorul Marian Neta

 

Startul partidei Gloria Buzău - HC Dunărea, din ultima etapă a returului Ligii Florilor, a avut un iz de vacanţă, ambele formaţii fiind deja salvate de orice fel de emoţii, însă treptat jocul a crescut în intensitate, iar pe ansamblu disputa a fost echilibrată şi oricare dintre cele două combatante puteau câştiga. Publicul buzoian a dat dovadă de fair play, şi-a încurajat favorite, iar la final suporterii echipei gazdă au aplaudat ambele formaţii. De asemenea, galeriile Gloriei Bistriţa şi HC Dunărea, au scandat la unison România, România, într-o sportivitate desăvârşită. Alina Vătu a avut din nou o prestaţie la înălţime şi, cu 11 reuşite, a fost golgetera partidei, o realizare care i-a permis să câştige en fanfare, titlul de golgeteră a Ligii Florilor, ediţia 2018-2019.

Însă diferenţa a fost făcută, în repriza a doua, de arbitrii Finaţă şi Hendrea care nu au lăsat echipa brăileană să se apropie la mai mult de un gol.

“Mulţumim şi pe acestă cale suporterilor brăileni care au însoţit HC Dunărea la Buzău, galeriile înfrăţite ale celor două cluburi de handbal s-au comportat exemplar. Din păcate arbitrii au înclinat balanţa victoriei în favoarea echipei gazdă. A fost un arbitraj părtinitor cel puţin în repriza a doua”, ne-a declarat profesorul Marian Neta, vicepreşedintele clubului HC Dunărea. Cu menţiunea că la acest meci echipa a fost însoţită şi de preşedintele George Caranica.

 

Cu toate că era deja cu obiectivul realizat, menţinerea în mod sportiv în Liga Florilor, HC Dunărea nu a mers în excursie la Buzău şi a deschis scorul prin Alina Vătu. Ilyna a egalat, iar colega ei Cristina Nan a adus-o pe Gloria Buzău în avantaj, 2-1. Tudor a restabilit egalitatea, 2-2, în minutul 7 însă formaţia gazdă a reuşit să se desprindă la două lungimi, 4-2, în minutul 8. HC Dunărea s-a luptat în continuare de la egal la egal şI, în minutul 18, Elena Dache a marcat pentru 8-8. A fost 9-9, în minutul 23 după golul înscris de Munteanu după care Gloria s-a distanţat la trei lungimi, 13-10. Vătu a marcat la ultima fază a primei reprize astfel că la pauză Gloria Buzău conducea cu 13-11.

Formaţia gazdă a avut tot timpul avantaj, pe tabelă şi în repriza a doua. HC Dunărea s-a apropiat la un gol, 21-22, în minutul 51 în urma reuşitei portarului Marina Razum, 22-23, în mintul 52, dar arbitrii au găsit mereu soluţii ca formaţia brăileană să nu egaleze, iar Gloria s-a impus la un gol, 26-25.

Pentru HC Dunărea au marcat: Alina Vătu 11 goluri, Diana Munteanu 3, Nicoleta Tudor 2, Elena Dache 2, Diana Axinte 2, Nicoleta Safta 2, Iryna Shutska 1, Marina Razum 1, Ana Maria Berescu 1, iar pentru Gloria au înscris Nan 6 goluri, Ilyna 6, Ilie 5, Simion 3, Stoleru 3, Predoi 1, Khavronina 1, Leahu 1.

 

Alina Vătu noua golgheteră a României

 

După un sezon foare bun, extrema stânga a clubului HC Dunărea Brăila, Alina Vătu, este noua golgeteră a Ligii Florilor. Căpitanul de echipă al grupării brăilene a terminat sezonul cu 180 de reuşite, o medie de 7,5 goluri pe meci, la o distanţă de 20 de goluri faţă de a doua clasată, Mihaela Ani-Senocico. Pe podium se află şi Ada Moldovan, cu 134 de goluri, dar care poate fi depăşită de Claudia Constantinescu sau Sylwia Lisewska. Cele două handbaliste au jucat duminică seara, în partida Minaur Baia Mare - CSM Bucureşti.

 

Clasamentul marcatoarelor înaintea partidei de la Baia Mare:

1. Alina Vătu (HC Dunărea Brăila) – 180 goluri (24 meciuri)

2. Mihaela Ani-Senocico (“U” Cluj) – 160 goluri (24 meciuri)

3. Ada Moldovan (Măgura Cisnădie) – 134 goluri (24 meciuri)

4. Oana Ţiplea (Măgura Cisnădie) – 133 goluri (24 meciuri)

5. Diana Lazăr (“U” Cluj) – 130 goluri (24 meciuri)

6. Iryna Glibko (SCM Râmnicu Vâlcea) – 128 goluri (24 meciuri)

7. Claudia Constantinescu (CSM Bucureşti) – 124 goluri (23 meciuri)

8. Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare) – 122 goluri (23 meciuri)

9. Elena Livrinikj (CSM Galaţi) – 110 goluri (24 meciuri)

10. Sorina Tîrcă (Corona Braşov) – 108 goluri (24 meciuri)
Categorie articol: 

Comentarii