Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a pășit cu dreptul în 2018

* asta, după ce Florentin Pera a câștigat duelul tactic cu Costică Buceschi * formația brăileană a câștigat meritat, 33-31, la Brașov și a urcat pe locul al 7-lea * “Am obținut o victorie muncită și pe deplin meritată”, declară antrenorul Florentin Pera

 

Buturuga mică, așa cum era considerată HC Dunărea înaintea confruntării de sub Tâmpa, a reușit, printr-un joc foarte bun pe care l-a prestat în ambele reprize, să răstoarne carul mare, Corona Brașov. Acest lucru a fost posibil pentru că antrenorul echipei brăilene, Florentin Pera a câștigat duelul tactic cu omologul său de la Brașov, Costică Buceschi, cel care de altfel s-a ocupat de echipa brăileană timp de două sezoane. Este pentru al doilea an consecutiv când antrenorul aflat acum la Brăila, se impune la început de an la Brașov. În 2017 cu Florentin Pera pe banca tehnică Universitatea Cluj a câștigat cu 32-28 la Brașov, acum antrenorul menționat s-a impus sub Tâmpa cu HC Dunărea. Miercuri seară echipa brăileană a fost extrem de combativă la Brașov, a crezut permanent în șansa ei, iar Shteriova, Shutska, Ilyina și, pe final, Corban au reușit să țină permanent echipa gazdă sub o presiune constantă. Alina Vâtu a fost principala marcatoare iar portarul Adriana Medvedova a avut 13 parade salvatoare. Medvedova a parat și două aruncări de la 7 m.

Prima repriză s-a derulat sub semnul echilibrului fapt reliefat și de tabela marcaj care după primele 30 de minute indica un rezultat de egalitate, 16-16. Corona Brașov a condus la un gol diferență până în minutul 10, însă de la 5-4 pentru gazde scorul s-a întors în favoarea echipei brăilene care a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 11 în urma golului marcat de Alina Vâtu, cea care avea să devină principala marcatoare a formației de la Dunăre. Din minutul 13 HC Dunărea a condus de șase ori la două goluri diferență, ultima dată, cu 16-14, în minutul 29, însă fostele jucătoare ale echipei brăilene, Tiron și Tătar au marcat și au stabilit scorul primei jumătăți a partidei, 16-16. Trebuie menționat faptul că cei doi arbitri au avut și ei un mic aport la stabilirea acestui rezultat. HC Dunărea s-a desprins iar la două lungimi, 20-18 în minutul 35 însă după un 7 metri făcut cadou gazdele au redus din diferență prin Buceschi, iar la faza următoare Ciuciulete a restabilit egalitatea, 20-20. Apoi a fost rândul Coronei să se desprindă la 22-20 în minutul 41 grație unei “duble” semnate de Chiper. Corona a mai condus la două goluri, 25-23, în minutul 46 după care inițiativa a trecut din nou de partea echipei brăilene. Coordonate de pe margine de Florentin Pera brăilencele au profitat din plin de spațiile libere din defensiva brașovencelor și după reușita Alinei Vâtu din minutul 51 s-au desprins la trei lungimi, 29-26. Cu două minute înainte de final HC Dunărea a pus patru goluri între ea și adversara sa, 32-28, iar partida era jucată. Echipa brăileană s-a impus sub Tâmpa și va aborda cu moralul ridicat derby-ul de sâmbătă din Polivalentă cu CSM București. 

“Am obținut o victorie muncită și pe deplin meritată, pe terenul unei echipe puternice cu obiectiv clar, o medalie în acest sezon. Chiar dacă factori perturbatori au creat o stare de neliniște în jurul echipei, personal am crezut în fete, le-am dat încredere că putem câștiga la Brașov și nu pot decât să le felicit pentru dăruirea, abnegația și unitatea arătată în joc, dovadă fiind și rezultatul de la finalul jocului. Menționez că mi-am dorit alături de fete să aducem de la Brașov cele trei puncte și pentru suporterii minunați, care au susținut echipa necondiționat, indiferent de situație, și sunt convins că treptat echipa prin rezultate va răsplăti adevărații suporteri, cei care sunt permanent langă echipă cu sufletul. Ne dorim ca jocul cu CSM București să reprezinte un bun prilej de a oferi un spectacol sportiv, având în vedere faptul că întâlnim caștigătoarea Ligii Campionilor, o echiă multinațională formată din jucătoare titulare la naționalele țărilor lor, însă acest lucru nu trebuie decăt să ne motiveze pentru un joc frumos”, ne-a declarat antrenorul Florentin Pera.

 

Pentru HC Dunărea au marcat Alina Vâtu 8 goluri, Marija Shteriova 7, Iryna Shutska Burtea 6, Diana Munteanu 5, Dzyana Ilyna 3, Anamaria Berescu 3, Daniela Corban 1, iar pentru Corona Brașov au înscris Eliza Buceschi 8 goluri, Laura Chiper 8, Bianca Tiron 7, Timea Tătar 4, Giorgiana Ciuciulete 2, Andreea Chiricuță 1, Marinela Neagu 1.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii