Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea obține un egal, 25-25, la Kuban Krasnodar

* rămâne astfel liderul grupei D din EHF European League * formația brăileană a condus pe tabelă până în minutul 57 * Dmitrovic și Kanaval au fost principalele marcatoare * toate handbalistele din lot au pus umărul la acest rezultat

 

HC Dunărea rămâne lider în grupa D a EHF European League și după etapa a doua, după egalul, 25-25, obținut în deplasarea de la Kuban Krasnodar. Formația pregătită de Neven Hrupec a trecut pe lângă o mare victorie, pe care o merita pe deplin după aspectul primelor 55 de minute ale acestei întâlniri însă și egalul reprezintă un rezultat foarte bun în acest meci. Practic, HC Dunărea a condus până în minutul 57, moment al partidei în care Golub a restabilit egalitatea, 24-24. Conduse cu 25-24, jucătoarele echipei brăilene au gestionat foarte bine finalul de meci și, cu acest rezultat de egalitate, mai fac un pas spre faza următoare a competiției.

HC Dunărea a avut o evoluție foarte bună în prima repriză, una pe care a controlat-o din primul și până în ultimul minut. Echilibrul s-a păstrat doar 2 minute. Dmitrovic a deschis scorul, Golub a egalat, apoi Kanaval a adus echipa brăileană în avantaj. La faza imediat următoare Golub a restabilit egalitatea însă din minutul 3, după golul marcat de Dmitrovic din aruncare de la 7 metri, HC Dunărea a condus ostilitățile în teren. Echipa antrenată de Neven Hrupec s-a distanțat la 4-2 după reușita Elenei Dache. Golub a irosit o aruncare de la 7 metri, Nenezic a fost imbatabilă la aruncarea de la semicerc a Mariei Dudina și această intervenție a dat aripi echipei brăilene care a marcat de două ori, prin Marina Dmitrovic și s-a distanțat la patru lungimi, 6-2. HC Dunărea a condus și la o diferență de cinci goluri, 8-3 în minutul 11 și 12-7 în minutul 16. Kuban a încercat să revină în joc și să pună probleme adversarei însă rusoaicele lui Trefilov nu au reușit decât să se apropie la un gol diferență13-14, însă Dmitrovic a înscris și a stabilit scorul primelor 30 de minute, 15-13, pentru HC Dunărea.

 

Repriză spectacol

Partea a doua a întâlnirii dintre Kuban și HC Dunărea a fost una spectaculoasă. Golub și Dudina au marcat și au restabilit egalitatea, 15-15, în minutul 33, dar Sazdovska a readus-o pe HC Dunărea în avantaj, 16-15. Echilibrul s-a păstrat până în minutul 37 când, de la

18-18, echipa brăileană a înscris de două ori prin Czeczi și Tamires și s-a distanțat din nou la două goluri, 20-18. A urmat o perioadă în care spectacolul a fost la înălțime. Elena Șerban a avut o dublă paradă la aruncările de la 7 metri ale Smirnovei iar de partea cealaltă, Utkina a parat aruncarea de la 7 metri a Marinei Dmitrovic. HC Dunărea s-a distanțat la trei lungimi, 23-20 în minutul 48, după golul înscris de Kanaval, iar la atacul următor Kuban a obținut o aruncare de la 7 metri dar Nenezic a parat mingea aruncată de Golub. A fost 24-20 pentru HC Dunărea în minutul 51 dar șase minute mai târziu rusoaicele au reușit să egaleze, 24-24. Dudina și Sazdovska au mai punctat câte o dată și meciul de la Krasnodar s-a încheiat la egalitate, 25-25.

Pentru HC Dunărea au marcat Marina Dmitrovic 7 goluri, Maria Kanaval 7, Elena Dache 4, Jovana Sazdovska 3, Nicoleta Safta 1, Cătălina Pisică 1, Tamires Morena 1,  Alina Czeczi 1, iar de la Kuban Krasnodar principalele marcatoare au fost Diana Golub și Elena Smirnova cu 9 respectiv 6 goluri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii