Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a făcut instrucţie cu echipa lui Tadici

Handbalistele pregătite de Alexandrina Soare au trecut cu brio primul examen adevărat din noua stagiune a Ligii Naţionale. În faţa unui public numeros HC Dunărea a făcut instrucţie cu echipa selecţionerului Gheorghe Tadici şi se menţine în fotoliul de lideră şi după etapa a doua. Antrenoarea brăileană a stabilit scenariul pentru acest meci, iar elevele sale l-au respectat întocmai. La Brăila echipa lui Tadici a rezistat iureşului gazdelor doar în primele şase minute. Gazdele au marcat primul gol prin Ada Moldovan. Constantinescu a restabilit egalitatea, iar Puiu a adus Zalăul în avantaj. În minutul 5 formaţia vizitatoare a condus din nou la un gol, însă la faza imediat următoare Perianu a marcat pentru 3-3, iar din minutul 6 HC Dunărea a fost echipa care a stabilit ritmul partidei. După un tringhi de pase, Irimia a marcat pentru 4-3, Brot a dus scorul la 5-3, iar Moldovan la 6-3 în minutul 11. Formaţia brăileană nu a mai cedat iniţiativa, a condus în permanenţă, iar după primele 30 de minute avea un avantaj de cinci lungimi.

Brăilencele au făcut spectacol în repriza a doua

Repriza a doua a fost un galop de sănătate pentru elevele Alexandrinei Soare. Treptat decalajul dintre cele două combatante s-a mărit. Brăilencele au condus cu 20-14 în minutul 34 şi apoi cu 32-21 cu şase minute înainte de finalul meciului. Horjea secondată de Moldovan şi Brot au marcat goluri spectaculoase în poarta formaţiei vizitatoare, iar dacă diferenţa a fost la final de doar 10 goluri, un merit l-a avut portarul Ianculeţ, care a scos câteva mingi pe care scria gol. Pe final, antrenoarea brăileană le-a dat posibilitatea de a juca şi handbalistelor de pe banca de rezerve, iar Marchidanu, Eşanu, Gheorghe şi Safta au lăsat să se înţeleagă că oricând pot evolua la nivelul titularelor. Cu toate că în finalul partidei Marchidanu şi Yulya Ganichkina au fost eliminate, HC Dunărea a păstrat avantajul de 10 goluri. În urma acestei victorii categorice formaţia brăileană se menţine pe primul loc în Liga Naţională de handbal feminin.

Pentru HC Dunărea au marcat: Horjea 9 goluri, Moldovan 6, Brot 6, Irimia 4, Perianu 4, Farcău 3, Safta 1, iar pentru HC Zalău: Constantinescu 7 goluri, Pintea 4, Rob 4, Puiu 3, Bardac 2, Trif 2, Cârligeanu 1.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii