Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea a câştigat ediţia a VI-a a Cupei Dunărea

• podiumul a fost completat de Rapid Bucureşti şi AHCM Slobozia • Aneta Udriştoiu a fost desemnată golgetera competiţiei, iar Gabriela Dobre cel mai bun portar • cea mai tehnică jucătoare a fost declarată rapidista Daniela Tudor

 

Finala ediţiei a VI-a a Cupei Dunărea s-a disputat duminică, de la ora 13.00, între cele mai bune formaţii care au participat la turneul amical de la Brăila, HC Dunărea şi Rapid Bucureşti, şi a fost câştigată cu 30-23 de echipa gazdă.

Partida a fost echilibrată în primele 20 de minute.  HC Dunărea s-a desprins pentru prima dată la două goluri în minutul 21, iar la pauză a condus cu 17-13. Ca şi în partida de sâmbătă, în finala mare repriza secundă a aparţinut formaţiei brăilene care a condus cu 29-22 şi s-a impus, la aceeaşi diferenţă de şapte goluri, cu 30-23. Principala marcatoare de la HC Dunărea a fost Aneta Udriştoiu cu 10 reuşite, aceasta fiind declarată şi golgetera turneului. Pentru HC Dunărea au mai înscris: Dmitrovic 7 goluri, Dache 6, Constantinescu 2, Czeczi 2, Tamires 2, Milic 1.

Finala mică, disputată între AHCM Slobozia şi CS Mioveni a fost câştigată cu 29-22 de prima formaţie.

În prima zi a competiţiei, echipa brăileană pregătită de croatul Neven Hrupec s-a impus la 11 goluri diferenţă în partida cu AHCM Slobozia. Meciul a avut istoric doar în primul sfert de oră. Doar 15 minute a făcut faţă echipa vizitatoare iureşului gazdelor. Ca de obicei în acest campionat, HC Dunărea a fost condusă, de data aceasta la două goluri, însă în minutul 11 Elena Dache a egalat la 5-5. Scorul a mai fost egal, 7-7,  în minutul 15. Din acest moment, echipa brăileană a făcut legea în teren şi a marcat şapte goluri la rând, astfel că în minutul 23 conducea cu 14-7. La pauză decalajul dintre echipa brăileană şi adversara sa a fost de cinci goluri, 16-11. În primele 30 de minute, în poarta echipei brăilene a fost Razum care a avut 7 intervenţii reuşite. Repriza a doua a fost controlată cap coadă de HC Dunărea. Formaţia brăileană s-a apărat foarte bine, iar în faza de atac nu au mai irosit ocaziile astfel că a avut şi 12 goluri avantaj. În final, gruparea de la Dunăre s-a impus cu  30-19. În partea a doua a apărat “căpitanul” Gabriela Dobre care şi-a trecut în cont 10 parade salvatoare pentru formaţia sa.

Pentru HC Dunărea au înscris: Udriştioiu – 7 goluri, Dmitrovic 5, Czeczi 5, Safta 3, Tiron 3, Dache 2, Milic 2, Constantinescu 1, Ichim 1, Preda 1.  Au mai evoluat în acest meci dar nu au înscris Krnic, Bucur, Epureanu, Tamires, Coteţ.

În partida de deschidere a turneului de la Brăila, Rapid Bucureşti s-a impus, de asemenea, la scor, 32-22, în partida cu CS Mioveni. Cu câte 7 reuşite fiecare, Tudor şi Boljevic au fost principalele marcatoare ale formaţiei bucureştene.

Primele trei clasate au primit cupe din partea clubului organizator. De asemenea, în afară de titlul de golgeteră, au mai fost acordate două premii speciale, Gabriela Dobre fiind desemnată drept cel mai bun portar, iar Daniela Tudor, de la Rapid, cea mai tehnică jucătoare.

În altă ordine de idei, cu o zi înaintea turneului de la Brăila, HC Dunărea a disputat un amical la Buzău, în Sala Romeo Iamandi, cu SCM Gloria. Echipa brăileană s-a impus cu 29-25, cele mai bune marcatoare ale grupării de la Dunăre fiind Marina Dmitrovic şi Alina Czezi.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii