Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea are şapte jucătoare convocate la loturile naţionale

• acţiunile au loc în săptămâna internaţională a handbalului •Ne bucurăm să vedem că proiectul cu Divizia A este benefic şi că tinerele brăilence sunt convocate la naţională”, spune George Caranica

 

După câteva luni în care handbalul a fost într-o vacanţă forţată din cauza pandemiei de coronavirus, echipele naţionale din Europa, printre care şi România, şi-au stabilit stagii de pregătire, acţiuni care au loc în săptămâna internaţională dedicată acestei discipline sportive.

Cu acest prilej HC Dunărea dă loturilor naţionale 7 handbaliste.

La lotul naţional de tineret rezervat sportivelor născute în anii 2000 - 2001 sunt convocate două handbaliste care fac parte din lotul echipei de senioare şi anume Ioana Bălăceanu şi Mirabela Coteţ. Aceste două handbaliste trebuie să meargă la stagiul de pregătire de la Craiova programat pentru perioada 27 septembrie – 3 octombrie. Lotul de tineret se reuneşte la Bistriţa în perioada 27 septembrie – 10 octombrie. La acest lot sunt convocate jucătoarele născute în anii 2002 şi 2003, iar de la Brăila au fost convocate Alexandra Perianu şi Andreea Sandu.

De asemenea la lotul de senioare al Macedoniei a fost convocată Jovana Sazdovska iar la cel din Muntenegru merg Sanja Premovic şi Ljubica Nenezici.

“Ne bucurăm că avem 7 convocări la loturile naţionale. A mai fost convocată şi Maryia Kanaval dar aceasta a decis că e mai bine să se pregătească cu echipa de club, având în vedere că a fost plecată o perioadă lungă la ea în ţară pentru a obţine viza. De asemenea, Tamires Morena a avut disctuţii cu antrenorul de la lotul naţional al Braziliei dar în cele din urmă, având în vedere situaţia Covid-19 de la nivel mondial, Brazilia a decis să nu se mai reunească. Dacă le adaugăm şi pe cele două care nu s-au dus la acţiuni cu naţionala, avem 9 jucătoare pe care HC Dunărea le dă la loturi, ceea ce este un record pentru clubul nostru. Ne bucurăm să vedem că proiectul cu Divizia A este benefic şi că tinerele brăilence precum Coteţ şi Perianu sunt convocate constant la loturile naţionale şi totodată cu sprijunul finanţatorilor, Primaria Municipiului Brăila şi Consiliul Judeţean, am atras la Brăila şi tinere sportive de perspectivă precum Bălăceanu şi Sandu care îmbracă şi ele tricoul naţionalei. Sperăm să fie o perioadă de pregătire benefică pentru ele şi să revină la Brăila sănătoase”, ne-a declarat George Caranica, preşedintele clubului HC Dunărea.

 
Categorie articol: 

Comentarii