Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

HC Dunărea, învinsă de Gloria Bistriţa după un meci de infarct

• formaţia brăileană a condus cu 14-12 la pauză • Gloria Bistriţa s-a impus în final cu 25-23 • Elena Dache şi Elena Şerban au fost singurele jucătoare care s-au remarcat de la echipa brăileană 

 

În etapa a 9-a a Ligii Florilor, HC Dunărea a avut o prestaţie ezitantă şi a pierdut, 25-23, partida cu Gloria Bistriţa. A fost un meci cu răsturnări de scor, mai bine gestionat, pe final, de formaţia vizitatoare.

Gloria Bistriţa a început foarte bine partida din Polivalentă şi în minutul 8 conducea cu 4-0 graţie golurilor marcate de Dincă 2, Elisei şi Costa. HC Dunărea a marcat primul gol prin Dmitrovic, din aruncare de la 7 metri, abia în minutul 9. Treptat, echipa brăileană a devenit mult mai sigură în faza de apărare, portarul Elena Şerban a avut intervenţii foarte bune şi a dat un moral bun colegelor care s-au descurcat foarte bine pe faza de atac astfel că în minutul 18 s-a restabilit egalitatea, 8-8. La acest scor, HC Dunărea a înscris de trei ori la rând prin Czeczi, Dache şi Udriştoiu, formaţia brăileană conducea cu 11-8 şi spectatorii erau încrezători că favoritele lor se vor impune fără probleme în acest meci. Şerban a avut din nou o paradă salvatoare pentru formaţia sa, iar Dmitrovic a dus scorul la 12-8 pentru HC Dunărea. Echipa gazdă a plecat la cabine cu un avantaj de două goluri, 14-12.

Repriza a doua a fost însă una de infarct pentru brăilenii din tribună.

HC Dunărea a marcat primul gol al acestei părţi prin Czeczi dar Horaţiu Paşca le-a trimis în teren pe Tetean şi Ilyna, iar Gloria a reuşit să egaleze la 16-16 în minutul 37. A urmat o perioadă de 10 minute în care s-a mers cap la cap iar de la 20-20 HC Dunărea s-a desprins din nou la două goluri, 22-20, în minutul 48. Tamires a fost eliminată pentru 2 minute, iar Gloria a profitat de acest lucru şi a egalat, 22-22, în minutul 51. La acest scor Dmitrovic a ratat două mari ocazii, cea de a doua din aruncare de la 7 metri, iar Costa a transformat un 7 metri şi Gloria Bistriţa a trecut în avantaj, 23-22. Tot Costa a mai înscris de două ori şi formaţia vizitatoare avea un avans de trei goluri, 25-22, în minutul 57. Udriştoiu a marcat pe final dar Gloria s-a impus cu 25-23.

 

Pentru HC Dunărea au înscris: Marina Dmitrovic 6 goluri, Elena Dache 5, Aneta Udriştioiu 5, Alina Czeczi 4, Claudia Constantinescu 1, Diana Axinte 1, Tamires Morena 1, iar pentru Gloria Bistriţa au marcat: Costa 7 goluri, Dincă 4, Pristaviţa 4, Ilyna 4,  Tetean 3, Elisei 1, Raţiu 1, Vasileuskaya 1.
Categorie articol: 

Comentarii