Mergi la conţinutul principal

Hayssam este arestat în Siria de un an

De asemenea, Ion Cazacu a solicitat instanţei să ţină cont de prevederile tratatului dintre România şi Siria şi să dispună citarea sau interogarea lui Hayssam prin comisie rogatorie.
Procurorul de şedinţă a cerut, de asemenea, instanţei, să facă verificări la MAE, având în vedere că informaţia nu este confirmată oficial.
Curtea de Apel Bucureşti l-a audiat, pe 18 martie, pe şoferul lui Omar Hayssam, Adrian Druică, acesta declarând că sirianul era supravegheat permanent, atât la locuinţa sa, cât şi în trafic, iar familia acestuia a fost supravegheată de asemenea în perioada în care Hayssam era închis. "Supravegherea continuă şi astăzi", a adăugat fostul şofer al lui Hayssam.
El a spus că persoanele care îl supravegheau încercau să nu se facă văzute, dar Hayssam ştia de prezenţa lor şi i se părea un lucru firesc. Druică a precizat că supravegherea era făcută de aceleaşi persoane de fiecare dată, care conduceau mai multe maşini.
Fostul şofer al sirianului a mai spus că ultima dată cand l-a vazut pe Hayssam a fost pe 22 iunie 2006, după ultima şedinţă de judecată a Curţii de Apel Bucureşti, când l-a dus pe Hayssam la sediul uneia dintre firmele acestuia şi apoi la casa din Strada Năvodari.
Şoferul a spus că din acea zi nu a mai fost contactat de către Hayssam, deşi luni ar fi trebuit să îl ducă la Institutul oncologic.
Cu toate acestea "nu mi-am permis să întreb familia, dar am sunat-o pe Violeta Pârvan (n.r. femeia cu care sirianul avea un copil), care nu ştia nimic. Singurul lucru pe care l-am aflat a fost de la fratele lui Hayssam, Muhkles Omar, care m-a sunat să mă întrebe dacă ştiu ceva de un medic naturist din zona Vălenii de Munte, cu care Hayssam ar fi plecat. El mi-a mai spus că Hayssam se certase cu Adela, soţia sa."
Adrian Druică a declarat în faţa instanţei că, în perioada în care Hayssam a stat în spital, dupa eliberearea din închisoare, el a stat de pază în faţa rezervei acestuia, timp în care sirianul a fost vizitat de reprezentanţi ai Ligii Siriene din România, printre care se afla şi doctorul Yassim.
Iubita lui Hayssam, Violeta Pârvan, nu a venit să îl vadă la spital pentru că Hayssam a fost dus de mai multe ori la locuinţa acesteia din Otopeni, a adăugat fostul şofer al lui Hayssam. El a adăugat că relaţia dintre el şi şeful său erau "la limita înspre prietenie, fără a-mi face confidenţe."
Druică a precizat că nu îl cunoaşte pe Tartousi, una dintre persoanele care ar fi implicate în fuga lui Hayssam.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 7 martie 2008, definitiv şi irevocabil, recursul avocatului Haşotti la decizia Curţii de Apel Bucureşti, de menţinere a interdicţiei, pentru Mustafa Tartoussi, de a părăsi ţara

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro