Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Harta nationala a riscului educational"

Un proiect in valoare de 5 milioane de euro va fi implementat de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamintul Preuniversitar. Acesta se numeste "Dezvoltarea sistemului national de management si asigurare a calitatii in invatamintul preuniversitar" si se va finaliza in 2011.
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea sistemului national de management si de asigurare a calitatii si a culturii calitatii ca modalitate esentiala de crestere a competitivitatii si eficientei sistemului de invatamint preuniversitar.
Concret, se vor urmari dezvoltarea si imbunatatirea instrumentelor calitatii educatiei in Romania, lucru ce presupune elaborarea de standarde si metodologii specifice pentru fiecare nivel si forma de invatamint prevazute de lege, realizarea "Hartii nationale a riscului educational", profesionalizarea personalului implicat in managementul si asigurarea calitatii la nivel de sistem si de furnizor de educatie, sprijinirea unitatilor scolare pentru un management al calitatii adecvat, inclusiv pentru evaluarea in vederea autorizarii si acreditarii, prin publicarea unor materiale de sensibilizare, informare si diseminare a bunelor practici, prin organizarea de conferinte si mese rotunde si prin realizarea si publicarea "Barometrului calitatii educatiei", instrument util de monitorizare a calitatii.
La finalizarea proiectului, se asteapta ca sistemul educational sa poata furniza cunostintele, abilitatile si competentele necesare pentru cresterea competitivitatii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii