Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Handbalistele de la LPS Brăila, lidere în grupa B a junioarelor I

• jucătoarele pregătite de profesorii Preda şi Jelesneac au câştigat ambele partide disputate săptămâna trecută cu adversare din Galaţi

 

Handbalistele junioare I de la LPS Brăila au câştigat ultimele două partide din sezonul regulat, succese obţinute în faţa echipelor CSS Galaţi, locul al 6-lea, şi CSH Art galaţi, locul al 5-lea. După prima parte a Campionatului Naţional rezervat acestei categorii de vârstă, echipa pregătită de Cristian Preda şi Eugen Jelesneac se află pe primul loc în grupa B.

Cu un lot care cuprinde şi jucătoare care evoluează ca titulare şi la HC Dunărea II, la jumătatea săptămânii trecute, LPS Brăila s-a impus la scor, 30-14, pe terenul ultimei clasate, CSS Galaţi. Formaţia pregătită de Preda şi Jelesneac, cu Alexandra Vrabie şi Nicoleta Popa în rol de principale marcatoare, a dictat ritmul partidei, iar în minutul 15 avea deja un avans de 7 goluri, 12-5. Formaţia brăileană a avut 13 goluri avantaj pe tabela de marcaj, 24-11, în minutul 52, iar în final declajul a fost şi mai mare, 30-14, cu menţiunea că în această repriză LPS Brăila a primit doar 4 goluri.

Pentru LPS Brăila au marcat Alexandra Vrabie 7 goluri, Nicoleta Popa 7,  Laura Surdu 6, Diana Gaşpar 3, Mirabela Coteţ 3, Iulia Sava 1, Adelina Iordache 1, Roxana Popa 1, Alexandra Oprea 1.

În ultimul meci, LPS Brăila s-a impus cu 28-19, pe teren propriu, cu penultima clasată, CSH Art Galaţi, cea mai prolifică jucătoare a grupării brăilene fiind Iulia Sava cu 7 reuşite.

Prima repriză a fost echilibrată, cu echipa brăileană la timonă, însă a fost şi un moment în care a condus Art Galaţi. Echilibrul s-a rupt cu cinci minute înainte de finalul primei reprize astfel că la pauză LPS Brăila avea un avans de două goluri, 9-7.

Repriza a doua a fost la dicreţia echipei gazdă. LPS Brăila s-a distanţat la 17-11 în minutul 43 şi la 23-15 în minutul 55, însă cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la faza imediat următoare când decalajul a fost de 9 puncte în favoarea formaţiei pregătite de profesorii Preda şi Jelesneac.

LPS Brăila a câştigat meciul cu 28-19 şi şi-a asigurat primul loc în grupa B.

Pentru LPS Brăila au marcat Iulia Sava 7 goluri, Alexandra Vrabie 6, Iasmina Ichim 5, Nicoleta Popa 4, Mirabela Coteţ 3, Anna Stan 1, Roxana Popa 1, Diana Gaşpar 1.
Categorie articol: 

Comentarii