Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul va premia echipa nationala de handbal feminin

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ca Guvernul le va premia pe componentele reprezentativei de handbal feminin a Romaniei pentru performanta obtinuta la Campionatul Mondial din Rusia.
Intr-un comunicat remis duminica agentiei MEDIAFAX, se precizeaza ca membrii delegatiei Romaniei vor primi premii in valoare totala de 60 de miliarde de lei vechi, in cazul obtinerii titlului mondial, sau de 30 de miliarde de lei, pentru ocuparea locului doi.
Potrivit comunicatului citat, Tariceanu a afirmat, inainte de plecarea spre Sankt Petersburg, unde va asista la finala Campionatului Mondial dintre Rusia si Romania, ca premierea reprezentativei de handbal feminin va fi aprobata in sedinta de miercuri a Executivului.
"Indiferent de rezultatul meciului de astazi, echipa feminina de handbal a reusit o performanta care se cuvine a fi rasplatita" a apreciat premierul.
Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport (ANS), Florian Gheorghe, aflat la Sankt Petersburg, a declarat, duminica, ca premiile anuntate de Guvern nu au legatura cu cele acordate de institutia pe care o conduce. "Fiecare institutie are fondurile ei. Banii de premiere despre care am vorbit eu provin de la ANS, iar presedintele Basescu sau premierul Tariceanu au, probabil, la dispozitie un fond de rezerva din care isi permit sa faca alte premieri. Fetele merita premiate de oriunde ar fi", a afirmat Florian Gheorghe, transmite trimisului MEDIAFAX.
Presedintele ANS a afirmat ca premiile acordate handbalistelor de institutia pe care o conduce vor fi dublate, indiferent daca nationala Romaniei va ocupa locul unu sau doi. Potrivit Legii Sportului, ANS poate dubla numai premiile pentru medalia de aur la CM, insa Gheorghe a spus ca va cauta o cale legala sa dubleze sumele si in cazul unei medalii de argint. "O sa gasim o modalitate ca sa fie legal, deoarece aceste fete merita sa le fie dublate premiile chiar in cazul unei medalii de argint", a spus Florian Gheorghe.
Legea Sportului permite ca ANS sa premieze cu 150 milioane de lei vechi locul 1 (premiu ce poate fi dublat de presedintele ANS) la CM si cu o suta de milioane de lei locul doi.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii