Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul tripleaza taxa de poluare auto pentru toate vehiculele rulate

Guvernul a decis, ieri, triplarea taxei de poluare auto la achizitionarea tuturor vehiculelor second-hand de import, incepind cu 15 decembrie, si cresterea primei de casare pentru scoaterea din uz a masinilor uzate.
"Noile reglementari majoreaza de trei ori cuantumul taxei de poluare pentru toate autovehiculele inmatriculate pentru prima data in Romania. Ordonanta reia totodata masura adoptata deja de Guvern pentru masinile Euro 4, respectiv scutirea de la plata pentru toate autovehiculele noi inmatriculate atit in Romania, cit si in celelalte state ale UE dupa 15 decembrie 2008", a declarat purtatorul de cuvint al Guvernului, Camelia Spataru.
Prima de casare a fost majorata de la 3.000 lei la 3.800 lei pentru un numar de 60.000 masini estimate ca vor fi scoase din uz, bugetul total alocat acestui program fiind de 228 milioane lei.
Taxa auto a fost modificata la 1 iulie 2008, noua formula prevazind un cuantum mai mare pentru masinile noi, insa o valoare semnificativ mai mica pentru autovehiculele vechi. Dupa modificarea taxei auto, vinzarile de masini noi au inceput sa scada, iar cele de second-hand de import sa creasca.
Guvernul a decis, in urma cu aproximativ trei saptamini, prin ordonanta de urgenta, ca taxa de poluare auto perceputa la achizitia masinilor noi sa fie suspendata incepind cu 1 decembrie 2008, pina la sfirsitul lunii decembrie 2009, pentru vehiculele Euro 4 cu motorizari de pina la 2.000 centimetri cubi inmatriculate pentru prima data in Romania si in Uniunea Europeana.
Executivul a mai decis ca programul de innoire a parcului auto sa continue si anul viitor, incepind cu 1 ianuarie 2009, pentru un numar estimat al masinilor scoase din uz de 60.000 unitati, dublu fata de cota stabilita pentru acest an, cu o prima de casare mentinuta atunci la 3.000 lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii