Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul măsurilor «copy-paste»

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a afirmat, miercuri, că amnistia pensionarilor anunţată de Victor Ponta este de fapt "un copy-paste" al unui proiect de lege al parlamentarilor PDL, că premierul a făcut la fel şi în cazul reducerii CAS, întrebându-l pe Ponta: "Chiar nu aveţi nicio idee originală?"
"Referitor la proiectul de lege al Guvernului Ponta 3, adoptat în cadrul şedinţei de Guvern din data de 19 august 2014, privind scutirea de la plată a unor debite provenite din pensii, informăm opinia publică din România că, încă din luna martie a acestui an, 17 parlamentari ai Partidului Democrat Liberal au depus la Camera Deputaţilor o propunere legislativă (BP 221/2014) pentru modificarea şi completarea art.179 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice având ca obiect de reglementare amnistierea pensionarilor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor Casei Naţionale de Pensii sau a funcţionarilor caselor teritoriale de pensii", a precizat Tinel Gheoghe într-un comunicat remis mediafax.ro.

Copy-paste dovedit

Liderul PDL arată că amnistia pensionarilor anunţată de Victor Ponta nu este decât un copy-paste dovedit al proiectului PDL, la fel şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale.
"Aşadar, mult trâmbiţata «amnistie a pensionarilor», de care-şi leagă cu vitejie numele candidatul Victor Ponta, nu este altceva decât un alt copy-paste dovedit, pe un proiect de lege aparţinând PDL. Nu este nici prima dată şi suntem convinşi că nici ultima dată când deputatul Victor Ponta respinge în Parlament măsurile PDL, pe care apoi Prim-ministrul Victor Ponta le adoptă în şedinţele de Guvern ca măsuri proprii. La fel a procedat şi cu scutirea de la plată a profitului reinvestit şi cu reducerea cu 5 pp. a CAS, ambele fiind iniţiative ale PDL şi plagiate pe furiş de Victor Ponta.
Victor Ponta se pricepe doar să plagieze proiectele opoziţiei, să le folosească pe post de momeală în campania electorală dar, din nefericire, nu doreşte în mod real să le şi pună în aplicare", a mai spus deputatul PDL.
"Domnule Ponta, chiar nu aveţi nici o idee originală (dumnevoastră şi miniştrii dumneavoastră), benefică românilor, nu clientelei PSD, privind modul cum trebuie guvernată România? Chiar nu puteţi altfel decât să copiaţi?", îl întreabă, retoric, Tinel Gheorghe pe Victor Ponta.
Culmea, pe 17 iunie anul acesta, Camera Deputatilor a respins proiectul de lege al PDL care prevedea şi reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, după ce reprezentanţii PDL şi PNL au susţinut că astfel se vor crea mai multe locuri de muncă, iar cei ai PSD au arătat că este un proiect populist şi nu este însoţit de o analiză de impact.
În acelaşi timp, Guvernul venea cu propunerea de reducere a CAS cu 5 puncte procentuale, fără să ofere şi răspunsul la întrebarea „de unde se acoperă gaura de la buget", pusă de preşedinte.

Guvernul se laudă cu ideea altora

Pe de altă parte, ieri, ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, vicepreşedintele PSD Rovana Plumb, se laudă că amnistia fiscală pentru pensionari şi mame este o soluţie de reparaţie socială şi critică "abordarea contabilă" a celor care s-au opus acestei măsuri.
"Grija faţă de pensionari, de părinţi şi de copii reprezintă o prioritate constantă a Guvernului Ponta. În acest sens, amnistia fiscală pentru pensionari şi mame reprezintă o soluţie normală, de reparaţie socială", precizează, în cel mai populist mod cu putinţă, ministrul Muncii.
Guvernul a aprobat marţi două proiecte de lege care introduc amnistia fiscală pentru pensionarii ale căror pensii au fost greşit calculate şi pentru mamele aflate în concediu de maternitate care, tot din cauza calculării eronate, au încasat indemnizaţii lunare pentru creşterea copilului mai mari. Actele normative au fost transmise Parlamentului.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii