Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a decis majorarea valorii punctului de pensie incepind cu 1 noiembrie

Guvernul a decis, in sedinta de ieri, ca valoarea punctului de pensie sa fie majorata incepind cu 1 noiembrie 2008, cu doua luni in avans fata de temenul stabilit initial.
Informatia a fost confirmata de catre premierul Calin Popescu Tariceanu, care a aratat ca punctul de pensie urmeaza sa fie majorat din luna noiembrie cu aproximativ 20%, de la 581,3 lei la 697,5 lei.
El a precizat totodata ca punctul de pensie va fi majorat, pentru fiecare an de activitate, cu 0,5% din valoarea punctului pentru pensionarii din grupa I de munca si cu 0,25% pentru grupa II de munca. Majorarea va fi operata esalonata.
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a anuntat, in urma cu doua saptamini, ca Guvernul este in faza avansata de majorare in avans a pensiilor, incepind cu 1 noiembrie 2008, data la care valoarea punctului de pensie va ajunge la 697,5 lei.
Paul Pacuraru a afirmat ca in noiembrie, valoarea punctului de pensie va ajunge la 697,5 lei, iar in 1 ianuarie 2009, in functie de salariul mediu, valoarea punctului de pensie poate ajunge la 730-750 de lei.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii