Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grenada gasita in Parcul Monument

O grenada la mai putin de 20 de metri de o statie de carburanti. Asta a gasit, marti seara, un brailean care se plimba prin parcul Monument. Barbatul venise pe inserat in parc, in cautare de roscove, pentru hrana caprelor sale, cind, tot cautind prin iarba, a nimerit cu mina grenada. El s-a speriat, a lasat obiectul incet la pamint si s-a grabit sa iasa in strada, pentru a cauta ajutor. Barbatul a gasit un echipaj al Politiei rutiere, care patrula in zona, si a anuntat imediat ce descoperise. Politistii au crezut initial ca acesta este pus pe glume, dar dupa ce s-au dus la fata locului si au vazut si ei grenada, si-au dat seama ca lucrurile sint serioase, mai ales ca la mai putin de 20 de metri de locul respectiv se afla o statie de carburanti. "Adunind roscove pentru capre, am vazut la radacina copacului o grenada. Si primul lucru pe care l-am facut a fost sa anunt Politia, respectiv un echipaj de circulatie, care era in sosea, in Buzaului", ne-a declarat Cornel Balan, cel care a descoperit grenada.
Imediat, au fost alertati politistii si jandarmii, care au venit si au inconjurat zona, blocind accesul trecatorilor, pentru a preveni o nenorocire. "In urma apelului dat de Inspectoratul de Urgenta, ne-am deplasat in parcul Monument, unde am fost sesizati ca exista o grenada. Dat fiind pericolul potential pe care il reprezenta grenada, in apropiere de benzinaria Petrom, am izolat zona si am asteptat reprezentantii protectiei civile, pentru a ridica obiectul", a declarat sergent George Daniel Rusu, din cadrul Jandarmeriei Braila. Cei citiva trecatori care se aflau in zona s-au grabit sa se indeparteze, cind au aflat de ce erau atitea forte de ordine acolo. "Mi se pare ca e periculos, o grenada in parc. Nu mai spun ca este foarte aproape si o statie de carburant. Este ciudat faptul ca a fost gasita aici o grenada. Doamne fereste, asta poate sa explodeze", ne-a declarat o trecatoare.
Cind au ajuns la fata locului, reprezentantii protectiei civile si-au dat seama ca grenada era una defensiva. Cel care a insotit echipa de specialisti a fost colonelul Ion Tirlea: "Am fost informati si alertati de Sistemul Integrat de Instiintare si Alarmare 112 ca in zona Parcului Monument se gaseste o grenada, am venit la fata locului si am ridicat grenada pentru a o transporta la locul de depozitare si distrugere ulterioara. Este vorba despre o grenada defensiva".
Autoritatile incearca acum sa afle cine a lasat grenada acolo si de unde o avea.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii