Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Grădiniţa - poarta micilor giganţi"

La această acţiune organizată de clubul brăilean în colaborare cu Primăria Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi finanţată de către Direcţia pentru Sport, au fost angrenaţi în jur de 250 de copii de la patru grădiniţe din Brăila. Proiectul a demarat la Grădiniţa Prichindel, unde a participat o grupă alcătuită din 48 de preşcolari cu vârste de 5 şi 6 ani, a continuat la grădiniţele numărul 6, 55 şi 48, la ultima dintre ele participarea fiind mult mai numeroasă deoarece şase grupe de copii au dorit să se joace cu mingea de baschet.
"Ne-am propus să atragem în jur de 80 de copii şi până la urmă au participat peste 250, iar acţiuni similare se pot derula tot timpul anului, numai că ne trebuie o locaţie unde să vină copiii pentru a se pregăti în mod centralizat. Ideea care s-a desprins după aceste acţiuni ale noastre este aceea că atât educatorii cât şi părinţii consideră benefică iniţiativa noastră. Eu sunt convins că în urma atragerii copiilor spre mişcare creşte masa de selecţie pentru toate sporturile", a declarat Mircea Totolici, preşedintele clubului Cuza Sport.
În afară de propaganda făcută baschetului, clubul brăilean a acordat o mare atenţie în această perioadă şi pregătirii echipei masculine U14, care va participa la Campionatul Naţional rezervat acestei categorii de vârstă. Cuza Sport a susţinut partide de verificare cu LPS Galaţi şi Olimp Focşani. "Acordăm o mare atenţie activităţii de performanţă pentru a-i pregăti pe baschetbaliştii noştri în vederea competiţiilor oficiale. Am susţinut o dublă partidă cu LPS Galaţi, am câştigat cu 79-65 la Brăila şi am remizat, 64-64 la Galaţi, dar am fost şi la Focşani. Sper ca echipa care va participa în campionatul U14 să aibă o evoluţie cât mai bună", a mai adăugat Mircea Totolici.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii