Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Goana mortală după selfie-uri

Goana după selfie-uri nu este lipsită de pericole, după cum aminteşte publicaţia spaniolă ABC, care prezintă câteva cazuri mortale.
Cotidianul spaniol începe prin a aminti de tragicul caz al soţilor Mackowiak, care se aflau în cel mai vestic punct al Europei continentale, în Portugalia, la Cabo da Roca, unde, potrivit scriitorului portughez Luis de Camoes, se termină pământul şi începe marea. Michal, tată şi iubitor de fotografii, s-a apropiat de marginea stâncii împreună cu soţia sa pentru a face un selfie în care urmau să se vadă valuri şi o prăpastie adâncă de 140 de metri. Doi copii mici aşteptau în faţa părinţilor. Michal şi Hania s-au apropiat însă prea mult de margine, iar ultima fotografie pe care a înregistrat-o telefonul mobil a fost aceea a cerului. Ţipetele copiilor au alertat echipele de salvare.
Următorul caz relatat de ABC şi citat de agerpres.ro este cel al tinerei Courtney Sanford, în vârstă de 32 de ani. Aceasta era singură în maşină. A pus o fotografie pe Facebook şi, în scurt timp, a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a ciocnit de un camion. Maşina a luat foc şi Courtney a decedat pe loc. În telefonul său mobil au fost găsite mai multe selfie-uri făcute cu puţin timp înainte.

Ultima tragere...

Tragic a fost şi cazul lui Collete şi Ashley, care se îndreptau cu maşina spre Missouri. Collete a făcut un selfie pentru a-l pune pe Facebook. După câteva clipe, Ashley, care conducea maşina, a încercat să depăşească un camion, însă nu a văzut un vehicul care venea din faţă. Accidentul s-a încheiat cu moartea lui Collete.
Dorinţa unui tânăr mexican de a-şi face o fotografie deosebită în timp ce se afla la o petrecere cu prietenii l-a costat viaţa. Tânărul, în vârstă de 21 de ani, a pozat în faţa propriului telefon mobil ţinând în mână un pistol despre care credea că nu este încărcat. A apăsat pe trăgaci şi gestul i-a fost fatal.
ABC aminteşte, de asemenea, de Xenia Ignatyeva, din Rusia, care avea 19 ani. A escaladat un pod de nouă metri înălţime pentru a se fotografia. Ajunsă în locul dorit, şi-a pierdut echilibrul şi, pentru a nu cădea, s-a agăţat de un cablu de înaltă tensiune. A fost însă electrocutată şi apoi a căzut în gol. Când a sosit echipajul de urgenţă, era deja fără viaţă.
Alte cinci persoane, cu vârste între 44 şi 49 de ani, au ieşit pe terasa unei case din Sitges (Barcelona) pentru a face un selfie. S-au sprijinit de balustradă însă aceasta a cedat şi au căzut cu toţii. Selfie-ul s-a terminat cu trei dintre cele cinci persoane grav rănite. Înălţimea la care se afla terasa corespundea etajului 3 sau 4.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii