Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gigi Becali va fi judecat pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate

Potrivit unui comunicat remis vineri, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ştefan Dediu, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de lipsire de libertate, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila şi Niculaie Dumitraşcu, pentru aceleaşi infracţiuni, Marcel Popa, care mai este acuzat de uz fără drept de armă neletală supusă autorizării, şi Romulus Dumitrescu, poliţist, sub aspectul comiterii a trei infracţiuni de complicitate la lipsire de libertate şi a unei infracţiuni de favorizare a infractorului.
Gigi Becali a fost trimis în judecată pentru comiterea a trei infracţiuni de lipsire de libertate.
Parchetul arată că probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, Dediu Ştefan , Zmărăndescu, Mila, Dumitraşcu şi Popa, instigaţi de Gigi Becali, "acţionând împreună şi folosind violenţa, le-au imobilizat şi răpit pe părţile vătămate N.T., M.Ş. şi S.C.D. pe care le-au transportat, împotriva voinţei acestora, într-un local din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, sechestrându-le aproximativ două ore şi supunându-le la suferinţe fizice şi psihice". Procurorii precizează că inculpaţii i-au obligat pe presupuşii hoţi să scrie declaraţii prin care recunoşteau comiterea unei infracţiuni. S-a mai reţinut, totodată, că inculpatul Romulus Dumitrescu a acordat sprijin celorlalţi în acţiunea acestora de sechestrare a părţilor vătămate, neluând măsurile legale impuse de calitatea sa de poliţist.
Cauza a fost înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.
Între timp, şapte persoane, implicate în furtul unor maşini de lux, printre care se afla şi cea a finanţatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise în judecată pe 24 septembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii