Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ghinion mortal

Grav accident de circulatie in apropiere de orasul Faurei, din cauza unui sofer italian inconstient. O femeie si-a pierdut viata, lasind in urma un sot si un fiu de 20 de ani, indurerati, care au ajuns la spital pentru ingrijiri medicale, tinarul raminind internat. Tot pe patul de spital a ajuns si prietena baiatului, in virsta de 19 ani, din localitatea Cazasu, care calatorea impreuna cu acesta si parintii lui. Tragedia s-a produs ieri dimineata, la ora 8.45, pe DN 2 B, Braila - Buzau, chiar la intersectia cu drumul comunal ce ducea spre localitatea Ulmu. Braileanul Eugen P., in virsta de 49 de ani, se afla la volanul unui autoturism " Daewoo Cielo", venea dinspre Braila si se indrepta catre Buzau, aflindu-se in masina impreuna cu sotia, Viorica P., de 48 de ani, fiul de 20 de ani, Mihai P., si prietena lui, Georgiana B., de 19 ani. Calatoria celor patru s-a intrerupt brusc cind au ajuns la intersectia cu un drum comunal, de pe care a iesit deodata un autoturism "Volkswagen Touareg" ce i-a izbit violent, aruncindu-i in afara carosabilului, pe cimp. La volanul acestuia se afla un cetatean italian, Carmelino S., in virsta de 49 de ani, care avea cumparate terenuri agricole in zona si desfasura diverse afaceri in domeniu. Conducatorul auto italian venea pe DC 33, dinspre localitatea Ulmu si ajungind la intersectia cu drumul national nu a acordat prioritate de trecere autoturismului "Daewoo Cielo" care circula regulamentar. Coliziunea a fost destul de puternica, mai ales ca masina de teren condusa de cetateanul strain era mult mai solida. Astfel ca femeia de 48 de ani, care statea pe locul din dreapta, nu a mai avut nici o sansa si a decedat, alti doi pasageri din "Cielo" au fost raniti grav, singurul care a scapat doar cu citeva zgirieturi fiind barbatul aflat la volan. Imediat, la fata locului si-au facut aparitia politistii rutieri si mai multe ambulante, care i-au preluat pe raniti. Din pacate, medicii nu au mai putut face nimic pentru Viorica P. Tinarul de 20 de ani, student, a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, Sectia Neurochirurgie, cu traumatism cranio - facial, el fiind tinut sub observatie. Prietena acestuia, Georgiana B., a fost diagnosticata cu traumatism cranian si fractura de bazin si a ramas, de asemenea, internata. Eugen P., barbatul aflat la volan, nu a ramas in spital deoarece prezenta doar niste plagi superficiale la miini.

Soferul italian sustine ca nu l-a tinut frina

Aflind despre tragicul accident, mai multi localnici din Ulmu au venit sa vada ce s-a intimplat, gindindu-se cu groaza ca ar fi putut fi chiar ei victime daca erau in acel moment in zona intersectiei. "Cei cu masina “Cielo” veneau dinspre Braila, nu au avut nici o vina, ei circulau regulamentar. Cind au ajuns in intersectie a aparut italianul cu masina si i-a lovit. Nici nu cred ca a oprit sa se uite, desi trebuia sa ii lase sa treaca. Oricum, nu avea cum sa nu ii vada, o fi crezut ca are timp sa treaca, nu stiu ce s-a intimplat exact. Daca treceam noi cu bicicleta pe acolo atunci, ne omora, va dati seama", ne-au spus doi barbati aflati la locul accidentului.
In urma primelor verificari efectuate de politistii rutieri s-a stabilit ca evenimentul rutier a avut loc din cauza neatentiei in conducere a soferului italian si a unei posibile defectiuni tehnice a autoturismului pe care il conducea. Italianul a incercat sa iasa basma curata si le-a spus politistilor ca a patruns in intersectie pentru ca, pur si simplu, nu i-a tinut frina. Totusi, acest lucru este greu de crezut in conditiile in care italianul conducea un "Volkswagen Touareg", o masina puternica, careia nu ii putea ceda frina asa de usor. In prezent, autoturismul a fost retinut de politistii rutieri pentru efectuarea unei expertize tehnice spre a arata clar daca a avut vreo defectiune.
Cei doi conducatori auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ in ambele cazuri, ulterior fiind condusi la spital pentru recoltarea probelor biologice de singe in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. Italianul s-a ales cu un dosar penal pentru vatamare corporala si ucidere din culpa, cercetarile fiind in derulare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii