Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Germania, Norvegia, Marea Britanie si Italia sint afectate de ninsori si intemperii

Germania, Norvegia, Marea Britanie si Italia sint afectate de ninsori si intemperii care au perturbat traficul aerian si rutier, provocind si intreruperi ale alimentarii cu electricitate.
Norvegia este afectata de prima zapada de la sfirsitul acestui an, care a perturbat transporturile rutiere si aeriene, in special traficul pe aeroportul Gardermoen din Oslo, relateaza publicatia Aftenposten, in editia electronica.
Un accident in lant care a avut loc in tunelul Fosskollen a provocat inchiderea partiala a autostrazii E-18.
La Oslo a fost afectata si circulatia tramvaielor, in conditiile in care autoritatile au reusit cu greu sa inlature zapada de pe linii.
La Londra, a nins pentru prima data in octombrie in ultimii 70 de ani, informeaza cotidianul The Guardian in editia online. "Este neobisnuit sa ninga atit de devreme", afirma purtatorul de cuvint al Primariei capitalei britanice. "In octombrie 2003, a nins in Irlanda de Nord (Marea Britanie), Scotia si Anglia, dar doar in zonele de munte", explica oficialul citat.
Din cauza intemperiilor de anul acesta, mai multe meciuri de fotbal au fost anulate in localitatile Luton, Northampton, Walsall si Wycombe. Purtatorul de cuvint al aeroportului Luton a anuntat ca 12 curse care urmau sa decoleze au fost anulate, iar 16 avioane ce urmau sa aterizeze au fost indrumate spre alte zone.
Autoritatile din Suedia au emis o avertizare de viscol pentru joi seara, temperaturile scazind deja sub zero grade, informeaza site-ul thelocal.se. Soferii suedezi au fost indemnati sa fie precauti si sa circule cu autovehicule echipate de iarna.
In Italia, Primaria Romei a decretat starea de urgenta din cauza celei mai puternice furtuni din ultimii 15 ani. "Inca incercam sa aflam ce s-a intimplat, este un eveniment exceptional", afirma primarul orasului, Gianni Alemanno, citat de agentia ANSA.
Ploile torentiale si furtunile au provocat inundarea strazilor si blocarea acestora de copacii doboriti de vint. Intreruperea electricitatii si conditiile nefavorabile au perturbat traficul aerian pe cele doua aeroporturi ale capitalei.
Zapada care a cazut in landul german Baden-Wurttemberg a favorizat producerea a numeroase accidente, multe persoane suferind rani usoare, relateaza site-ul thelocal.de.
Serviciile de interventie din Biberach, Tübingen, Waldshut, Konstanz si Esslingen au primit numeroase apeluri de urgenta care semnalau arbori cazuti pe sosele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii