Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Generalul Peter Pace ar putea recomanda o reducere a efectivelor din Irak

Seful Statului Major al Armatei SUA va recomanda presedintelui George W. Bush sa reduca efectivele americane din Irak anul viitor, potrivit editiei de vineri a cotidianului Los Angeles Times, care a citat oficiali militari si din cadrul administratiei de la Washington, relateaza Reuters.
Generalul Peter Pace, al carui mandat va expira la sfirsitul lui septembrie, va sustine ca mentinerea a peste 100.000 de militari in Irak pe parcursul anului viitor va suprasolicita armata si va compromite capacitatea sa de a raspunde altor amenintari, potrivit cotidianului.
Comandantul fortelor americane din Irak, generalul David Petraeus, va face luna viitoare o serie de recomandari cu privire la modul de efectuare a operatiunilor militare din Irak, intr-un raport care va genera cel mai probabil dezbateri aprinse pe tema razboiului.
Administratia a respins cererile referitoare la o retragere a trupelor americane din Irak, mentionind o serie de progrese in aceasta tara.
Potrivit Los Angeles Times, Pace va sustine ca este foarte importanta din punct de vedere strategic o reducere a efectivelor americane din Irak. Pace va face cel mai probabil recomandarile personal, in locul unui raport oficial.
Un oficial de rang inalt din cadrul administratiei a declarat ca seful Statului major al armatei si-a exprimat in ultimele saptamini ingrijorarea ca razboiul din Irak a redus capacitatea de a raspunde altor amenintari, cum ar fi Iranul, potrivit cotidianului.
Categorie articol: 

Comentarii