Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

General american ucis de un soldat afgan

„Sunt în măsură să confirm că printre victime se află un general american care a fost ucis", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, care nu a dezvăluit identitatea ofiţerului, aşteptând ca familia să fie informată mai întâi.
Atacul va face obiectul unei anchete conduse în comun de armata afgană şi forţa internaţională a NATO (ISAF), a precizat el, într-o conferinţă de presă la Washington. Este vorba despre militarul cu cel mai mare grad care şi-a pierdut viaţa pe teatrul de operaţiuni de la începutul intervenţiei coaliţiei internaţionale din Afganistan în 2001.
Atacul s-a desfăşurat în jurul orei locale 12:00 (07:30 GMT) într-un complex al Ministerului afgan al Apărării dedicat formării militare - Universitatea de Apărare „Mareşal Fahim". Atacatorul, un soldat afgan, a fost ucis după ce a deschis focul, conform contraamiralului Kirby. Până la 15 persoane au fost de asemenea rănite, potrivit lui. Conform armatei germane, şi unul dintre generalii săi se numără printre răniţi.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii