Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garnizoana Braila intra in sarbatoare

Ziua Armatei Romane se sarbatoreste, de 47 de ani (potrivit Decretului 381/1959), pe 25 octombrie, data la care in 1944, ultimele fisii din teritoriul national au fost eliberate de ocupantii fascisti. In acest an, Garnizoana Braila marcheaza momentul printr-o serie de evenimente cultural-artistice si militaro-religioase la care invita publicul brailean sa participe. Astfel, Cercul Militar organizeaza expozitia fotografica "Aspecte din viata unitatilor militare brailene" si expozitia de carte "In slujba patriei".
Miine, 20 octombrie, tot Cercul Militar va gazdui, incepind cu ora 11.30, vernisajul unei expozitii de grafica umoristica pe teme cazone, cu participarea autorului, Dumitru Stefanescu Stef, iar la ora 12.00 activitatea va continua cu simpozionul dedicat Zilei Armatei Romaniei, sustinut de colonelul in rezerva si istoricul Petre Otu.
Marti, 24 octombrie, Cercul Militar va gazdui un spectacol festiv dedicat Zilei Armatei, cu participarea Muzicii Militare a Garnizoanei, in colaborare cu interpreti de muzica populara si elevi al Liceului de Arta. La toate evenimentele organizate de Cercul Militar, intrarea va fi libera.
Pe 25 octombrie, brailenii sint invitati la o expozitie de tehnica militara, pe platoul din fata cimitirului "Sf. Constantin", intre orele 8.00 si 12.00. In aceeasi zi, de la ora 10.00, se va desfasura ceremonialul militaro-religios la Cimitirul Eroilor. Evenimentele se vor incheia odata cu oficierea, de catre preotul militar Cristian Leontin, la Capela Militara, la ora 12.00, a ceremonialului religios prilejuit de reintoarcerea in garnizoana a militarilor genisti participanti la misiunea "Irak 6".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii