Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO/GALERIE FOTO: Robert Jitaru a schimbat bronzul în argint.

* în semifinale pugilistul brăilean l-a învins pe slovacul Viliam Tancko * marţi, în finala categoriei 56 kg Jitaru va boxa în compania englezului Peter Mc Grail * Pot spune că a apărut o nouă stea în boxul românesc”, ne-a declarat Valentin Vrânceanu, antrenorul lotului naţional al României

Luni, în cel de-al treilea meci din cadrul primei gale semifinale a Campionatului European de box U22, Robert Jitaru Robert Jitaru l-a învins cu o decizie de 4-1, pe slovacul Viliam Tancko şi s-a calificat în finala categoriei 56 kg. Pugilistul brăilean pregătit de antrenorii Valentin Vrânceanu şi George Perţea, a schimbat bronzul în argint, iar marţi va boxa cu englezul Peter Mc Grail, pugilist care, la rândul lui, în semifinale s-a impus în faţa turcului Ali Insan Alagas.

Cu toate că a întâlnit un adversar mai înalt şi cu o alonjă superioară, Jitaru a boxat foarte bine în prima repriză şi şi-a surprins adversarul cu serii la figură şi la ficat, iar fiecare realizare a pugilistului băilean a fost urmată de aplauzele publicului spectator. In următoarele două reprize boxerul legitimat la Steaua Bucureşti nu a mai forţat, a condus totuşi lupta în ring şi a punctat mai mult decât slovacul. Cum era şi firesc, arbitrii judecători l-au văzut câştigător pe Robert Jitaru, acesta fiind primul pugilist din România calificat în finala Campionatului European de box U22 care va avea loc, marţi, după-amiază .

A fost un meci bun făcut de Jitaru, el nu a forţat, s-a menajat pentru finală . In acest meci brăileanul a blocat bine, a revenit cu lovituri care au punctat, a făcut şi spectacol pentru public, a fost peste adversarul său din toate punctele de vedere. Pot spune că a apă rut o nouă stea în boxul românesc. Până acum nu am avut emoţii când a boxat Jitaru, a avut un parcurs pe care l-am aşteptat”, a declarat Valentin Vrânceanu, antrenorul lotului naţional al României. Rugat să-şi spună părerea despre finala cu englezul Peter Mc Grail, Valentin Vrânceanu a spus la fel de degajat că Jitaru poate câştiga acest meci. “Jitaru are un meci greu în finală, va întâlni un pugilist tenace. Peter Mc Grail este un reprezentant al şcolii engleze de box, una care s-a impus ca stil de box, dar pot afirma că Jitaru este foarte bine pregătit şi va ieşi învingător”, a mai spus Valentin Vrânceanu.

Eu personal mă aşteptam ca Jitaru să ajungă în finală, iar acum sper din tot sufletul să o câştige, are toate atuurile să devină campion european. In semifinale s-a menajat, acum în prima lui finală continentală trebuie să demonstreze că este cel mai bun boxer din Europa la această categorie de vârstă”, a punctat antrenorul George Perţea.

Vă reamintim că Rober Jitaru are în palmares două medalii de bonz, ambele câştigate la Campionatul European de box pentru tineret. Acum brăileanu deja şi-a depăşit propriile performanţe, are asigurată medalia de argint, dar aceasta poate fi schimbată în finală cu una mult mai strălucitoare, cea de aur.

 
Categorie articol: 

Comentarii